Haberler

Olimpiyat Oyunlarında Bayrak Krizi

Güncelleme:

Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nda Kuzey Kore yerine Güney Kore bayrağı gösterilince kriz çıktı.

Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nda bugün oynanan Kuzey Kore- Kolombiya kadın futbol müsabakasında bayrak krizi yaşandı. Kuzey Kore yerine Güney Kore bayrağının sahadaki ekrana yansıtılması, Kuzey Kore kadın futbol takımının tepkisine neden oldu.

İskoçya'nın Glasgow şehrindeki Hampden Park'ta yerel saatle 19.45'te

başlayacak olan maç öncesinde sahadaki ekrana, Kuzey Kore yerine Güney Kore bayrağı yansıtıldı. Bu karışıklığa sinirlenen Kuzey Kore kadın futbol takımı ise sahaya çıkmayı reddetti.

Londra Olimpiyat organizatörleri yapılan hatadan dolayı özür diledi ve maç,

bir saat gecikmeyle de olsa başladı.

Organizatörler, "Bugünkü kadınlar futbol maçı öncesinde büyük ekranda

gösterilen videoda Kuzey Kore yerine Güney Kore bayrağı gösterilmiştir. Bunun bir hata olduğu açıktır. Takımdan ve olimpiyat komitesinden özür dileyeceğiz, bunun tekrarlanmamasını sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE'DEN REKOR KATILIM

Bu arada Türkiye, 2012 Olimpiyatları'na resmen çıkarma yaptı. Sporcuların en geniş katılım sağladığı branş ise atletizm.

2008 Beijing'de 16 olan atlet sayısı, Londra'da 25 kadın, 8 erkek olmak üzere 33'e ulaştı. Türkiye, kadınlarda basketbol ve voleybol dışında atletizmde 4x400 bayrak takımıyla da olimpiyat vizesi almış ve büyük bir başarıya imza atmıştı.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi atıcılıkta 5, atletizmde 33, badmintonda 1, basketbolda 12, bisiklette 3, boksta 6, cimnastikte 1, güreşte 13, halterde 9, judoda 2, masa tenisinde 2, okçulukta 1, taekwondoda 3, voleybolda 12, yelkende 5, yüzmede 6 sporcu temsil edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Kore Kuzey Kore Kolombiya Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title