Haberler

Olgun Kart Projesi 2017 Yılında Rekor Kırdı

Süleymanpaşa Belediyesinin 2015 yılında hayata geçirdiği Olgun Kart projesi, üçüncü yılında rekor kırdı.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılan, 65 yaş üzeri vatandaşların evlerinden dışarıya daha sık çıkarak sosyalleşmelerini amaçlayan ve Mutlukent aile çay bahçelerinde her gün ücretsiz bir çay içmelerini sağlayan Olgun Kart projesi, 2017 yılında kullanım rekoru kırdı. Yaklaşık 200 bin bardak çay, yaşlılara ücretsiz olarak servis edildi.

Proje üç yıldır başarıyla uygulanıyor

65 yaş üstü vatandaşların evlerinde kapalı kalmalarını önlemek ve her gün dışarı çıkmalarını sağlamak amacıyla uygulamaya koyulan, yaşlıların Mutlukent çay bahçelerinde her gün bir bardak ücretsiz çay içmelerini sağlayan proje, üç yıldır başarıyla hizmet vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl engelli vatandaşların da kapsama alındığı projeden, an itibariyle 3120 Süleymanpaşa vatandaş yararlanıyor. Proje kapsamında 65 yaş üstü veya kalıcı bir engeli bulunan tüm Süleymanpaşa vatandaşları Süleymanpaşa Belediyesine başvurarak Olgun Kart'larını alabiliyor.

"Süleymanpaşa'nın nüfusu kadar ücretsiz çay ikram ettik"

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Sosyal belediyecilik anlayışının bir yansıması ve anne karnından ebediyete intikal edene kadar tüm vatandaşlarımızın yanında olma vizyonumuzun bir parçası olan Olgun Kart projesi üç yıldır başarıyla yürüttüğümüz ve övündüğümüz projelerden biri. Yola çıkarken bedeni ihtiyar ama ruhu genç vatandaşlarımızı evlerinden çıkıp şehir hayatı içinde sosyalleşmeye teşvik etmeyi amaçlamıştık ve kısa sürede bu amacımıza ulaşmış olduğumuzu görmekten çok mutluyuz. Rakamlara baktığımız zaman sadece geride bıraktığımız 2017 yılında bütün Süleymanpaşa nüfusundan fazla ücretsiz çay ikramı yapmış olduğumuzu görüyoruz. Önümüzdeki dönemde de Olgun Kart projemiz çeşitli yeniliklerle hizmet vermeye devam edecek" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleymanpaşa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title