Haberler

Ölen İşçilerin Aileleri "Adalet" İstedi

İş kazalarında hayatını kaybeden işçilerin aileleri ve yakınları Taksim Meydanı'nda "adalet" için bir araya geldi.

İş kazalarında hayatını kaybeden işçilerin aileleri ve yakınları Taksim Meydanı'nda "adalet" için bir araya geldi. Acılı aileler, yaşanan ölümlerin sorumluların yargılanmasını istediklerini söyledi.

Taksim Meydanı'nda toplanan yaklaşık yüz kişilik grup, ellerinde "Unutma, unutturma", "Adalet istiyoruz" yazılı döviz taşıyarak, "İş kazası değil, bu bir cinayet" şeklinde slogan attı. Kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını ellerinde taşıyan aileler, yaşanan ölümlerin ihmallerden kaynaklandığını belirterek, sorumluların yargılanmasını istedi.

Van depreminde yıkılan Bayram Otel'inde hayatını kaybeden gazeteci Cem Emir'in kız kardeşi Sinem Emir, " Davutpaşa'da, OSTİM'de, Van Bayram Otel'de, BEDAŞ'ta ve daha nice iş cinayetinde hayatını kaybetmiş işçilerin yakınlarıyız. Bugün burada her gün duymazsak şaşıracağımız iş cinayetleri nedeniyle toplanmış bulunmaktayız. İş verenlerin kar hırsı nedeniyle işçi hayatını önemsememesi ve işçi güvenliğine dair önlemleri almaması, yetkililerin ise yasal mevzuat hükümleri açık ve ortadayken denetim görevlerini yerine getirmemesi. İşte bu nedenledir ki iş kazası değil, cinayet diyoruz" dedi.

Davutpaşa'daki patlamada kardeşini kaybeden Hakkı Güleç ise, "Türkiye'de yaşanan iş cinayetlerine dikkat çekmek için 5 yıldan beri basın açıklaması yapıyoruz. Yeter artık anneler, babalar üzülmesin. Kardeşler ölmesin" şeklinde konuştu. Grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Davutpaşa Cem Emir Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title