Haberler

Öldürülen Gazeteciler Anılıyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin geleneksel hale getirdiği Öldürülen Gazeteciler Günü'nün 12.'si bu yıl 4 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek.
Galata Köprüsü üzerinde 6 Nisan 1909 günü kurşunlanarak öldürülen Serbesti Gazetesi Başyazarı Hasan Fehmi'nin ölüm tarihini Öldürülen Gazeteciler günü olarak belirleyen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti o tarihten bu yana öldürülen 62 gazeteciyi her yıl t...

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin geleneksel hale getirdiği Öldürülen Gazeteciler Günü'nün 12.'si bu yıl 4 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek.

Galata Köprüsü üzerinde 6 Nisan 1909 günü kurşunlanarak öldürülen Serbesti Gazetesi Başyazarı Hasan Fehmi'nin ölüm tarihini Öldürülen Gazeteciler günü olarak belirleyen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti o tarihten bu yana öldürülen 62 gazeteciyi her yıl topluca anıyor.

Öldürülen Gazeteciler Günü nedeniyle 4 Nisan 2008 Cuma günü saat 13.30 da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'ndan bir heyet Hasan Fehmi'nin Çemberlitaş Sultan Mahmut Türbesi'ndeki mezarını ziyaret ederek saygı duruşunda bulunacak. Aynı gün saat 14.00 de, Öldürülen Gazeteciler Galerisi'nin de yer aldığı Basın Müzesi'nde İş Güvencesi ve Riskli Meslek Gazetecilik adlı bir panel düzenlenecek.

TGC Başkanı Orhan Erinç'in yöneteceği panele, konuşmacı olarak Milliyet Yazarı Nail Güreli, Vatan Gazetesi Yazarı Mustafa Mutlu, Yazar Çevirmen Nükhet İzet İpekçi ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Altınay Kışlalı Enginbilgiç katılacak. (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title