Haberler

Olcasöz'ün Beraat Kararına Bozma

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Kapatılan Dehap'ın Eski Mardin İl Başkanı Rıdvan Olcasöz'ün, Terör Örgütü PKK Kongra-gel'in Avrupa Birliği Terör Listesine Alınması Konusundaki Sözlerini 'Suçu ve Suçluyu Övme' Olarak Değerlendirerek, Yerel Mahkemenin Beraat Kararını Onayan Yargıtay 8. Ceza Dairesinin Kararını Bozdu.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, kapatılan DEHAP'ın eski Mardin İl Başkanı Rıdvan Olcasöz'ün, terör örgütü PKK Kongra-Gel'in Avrupa Birliği terör listesine alınması konusundaki sözlerini ''suçu ve suçluyu övme'' olarak değerlendirerek, yerel mahkemenin beraat kararını onayan Yargıtay 8. Ceza Dairesinin kararını bozdu.

Rıdvan Olcasöz, 13 Nisan 2004'te yaptığı basın açıklamasında, ''Son derece talihsiz olan bu kararın halkımıza hiçbir şekilde fayda getirmeyeceği ve tekrar çatışmalı bir sürecin başlayacağı yönünde bizleri kaygılandırmaktadır... AB'nin, ülkemizi on, on beş yıl öncesinin çatışmalı ortamına götüreceği bu kışkırtıcı kararını şiddetle kınıyoruz...'' ifadelerini kullandı.

Rıdvan Olcasöz hakkında, bu sözleri nedeniyle Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığınca, kamu davası açıldı.

Nusaybin Asliye Ceza Mahkemesi'nin beraat kararını Mardin Cumhuriyet Savcısı'nın temyiz etmesi üzerine dosya, Yargıtay 8. Ceza Dairesine geldi.

Yargıtay 8. Ceza Dairesi, oy çokluğuyla hükmü onadı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise karara itiraz ederek, 8. Dairenin kararının kaldırılmasına ve yerel mahkeme hükmünün bozulmasına karar verilmesini istedi.

İtirazı görüşen Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Yargıtay 8. Ceza Dairesinin kararını oy çokluğuyla bozdu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title