Haberler

Olaylı DTP Yürüyüşü Sonrası 12 Kişi Mahkemeye Çıkarıldı

Sınır Ötesi Harekatı Protesto Etmek İçin Diyarbakır'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) Tarafından Düzenlenen Olaylı Yürüyüşte Güvenlik Güçlerine ve İşyerlerine Taş Attıkları İddiasıyla 2'si Kadın 12 Gösterici Mahkeme Çıkarılırken, Söz Konusu Yürüyüşle İlgili Jet Soruşturma Başlatan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Kapatılan Dep'in Eski Milletvekili Leyla Zana ile Diyarbakır Büyükşehir Belediy...

Sınır ötesi harekatı protesto etmek için Diyarbakır'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen olaylı yürüyüşte güvenlik güçlerine ve işyerlerine taş attıkları iddiasıyla 2'si kadın 12 gösterici mahkeme çıkarılırken, söz konusu yürüyüşle ilgili jet soruşturma başlatan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı kapatılan DEP'in eski Milletvekili Leyla Zana ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in konuşmalarını mercek altına aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Kuzey Irak'ta PKK terör örgütüne yönelik başlatmış olduğu sınır ötesi harekatı protesto etmek için 25 Şubat 2008 tarihinde DTP Diyarbakır İl Örgütü tarafından 'Operasyonlara hayır' adı altında düzenlenen yürüyüş sonrası çıkan olaylarda 12 kişi gözaltına alınmıştı. DTP'li Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının da katıldığı yürüyüş sonrası çıkan olaylarda güvenlik güçlerine, kamu binalarına ve işyerlerine taş atan göstericilerin, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorguları tamamlandı. Sorguları tamamlanan 2'si kadın 12 şüpheli, 'Kamu düzenini bozma, görevli memurlara saldırma, PKK terör örgütünün propagandasını yapma ve yardım yataklık' suçlamalarıyla polis gözetiminde nöbetçi mahkemeye çıkarılırken Diyarbakır Adliyesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP'nin Kuzey Irak'a gerçekleştirilen kara harekatını protesto etmek için gerçekleştirdiği mitingle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, kapatılan DEP'in eski Milletvekili Leyla Zana ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in mitingdeki konuşmalarını incelemek üzere polisten kaset çözümlerini istedi. Başsavcılık, Zana ve Baydemir hakkında 3 suçtan soruşturma yürütecek.

(AYŞ-AŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title