Haberler

Olay Hakim İstifa Etti

Güncelleme:

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Milletvekili Adaylığı İçin Emekli Oldu.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, milletvekili aday adaylığı için emekli oldu.

AA muhabirine açıklama yapan Kaçmaz, emeklilik kararı aldığını ancak şu an için herhangi bir siyasi partiden de teklif almadığını söyledi.

Kaçmaz, yaşanan süreçte yorulduğunu ve dinlenmek istediğini ifade etti.

GÜL'ÜN YARGILANMASINI İSTEMİŞTİ

Osman Kaçmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'Kayıp Trilyon' davasından yargılanması kararına imza atmıştı. Kaçmaz'ın bu kararına Adalet Bkanlığı karşı çıkıp dosyayı Yargıtay'a götürmüştü.

Osman Kaçmaz ayrıca HSYK üyeliğine aday olmuş, YARSAV tarafından desteklenmiş ama kazanamamıştı.

Kaçmaz ayrıca Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kişilik haklarına zarar verdiği iddiasıyla dava açmış ancak davalar reddedilmişti.

Kaçmaz hakkındaki bir ilginç haber ise Hatay'da kaldığı otele yabancı uyruklu kadınların alıkonulduğu ve uyuşturucu kullanıldığı ihbarıyla odasına baskın düzenlenmesiydi. Osman Kaçmaz, baskın sırasında kullanılan savcılık imzalı arama emrinin hukuki temeli olmadığını ve baskını gerçekleştiren polislerin de suç işlediğini söyleyerek mahkemeye başvurmuştu.

Kaçmaz'ı gündeme getiren bir diğer olay ise "telekulak" iddialarıyla ilgili Emniyet, MİT ve İletişim Başkanlığı yöneticileri hakkında verilen takipsizlik kararını kaldırmasıydı.

Sincan Ağır Ceza Mahkemesi ayrıca dinleme kararı veren 23 hakim hakkındanda da "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçundan işlem yapılmasını istemişti.

Adalet Bakanlığı daha önce Kaçmaz'ın meslekten ihracını istemiş ancak HSYK bu isteği geri çevirmişti.

Kaçmaz ayrıca görevini kötüye kullandığı ve soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla Yargıtay 4'ncü Ceza Dairesi'nde yargılanmıştı.

TOKİ BAŞKANI BAYRAKTAR DA BIRAKTI

Milletvekilliği adaylığı için bürokrat cephesinden peş peşe istifa haberleri geliyor. Milletvekilliği adaylığı için istifa eden isimlerden birisi de TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar.

Türkiye'nin en gözde kurumlarının birisinin tepesinde bulunan Bayraktar istifa ederek AKP'den milletvekili adayı olacak.

BU AKŞAM SAAT 17.00'A KADAR İSTİFA EDEBİLECEKLER

12 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği seçimlerine az bir zaman kala milletvekili aday adayı olmak isteyen ve yasa gereği görevlerinden ayrılmak zorunluluğu bulunan kamu görevlilerin sayısında artış yaşanıyor. İstifa eden kamu görevlilerinin büyük çoğunluğunun milletvekili aday adaylığı için tercihi AK Parti oldu.

Milletvekili genel seçimlerinde aday olacak kamu görevlileri, istifa ve emeklilik dilekçelerini kurumlarına vermeye devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu, aday olacak kamu görevlilerinin bugün saat 17.00'ye kadar emeklilik veya istifa dilekçelerini kurumlarına vermeleri gerektiği yönünde karar almıştı.

BUGÜNE KADAR İSTİFA EDEN BÜROKRATLAR

Eski İstanbul Valisi, Kamu Düzeni ve Güvenliği (KDG) Müsteşarı Muammer Güler, AK Parti'den aday adayı olacak.

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden 13'üncü kez alınarak Kars'a tayin edilen 44 yıllık eğitimci Fevzi Budak, MHP'den milletvekili aday adayı olacak

Türkiye'nin Melburn Konsolosu Vahit Özdemir AK Parti'den Nevşehir milletvekilliği aday adayı olacak

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yücesoy, AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden istifa etti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Vekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya,

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci

Ankara Emniyet Müdürlüğünde Şube Müdürü Alparslan Gürgenç

Sağlık Bakanlığı İletişim Koordinatörü/Daire Başkanı Osman Güzelgöz

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Şanal Tosun

Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunda Personel Daire Başkanı Dr. İdris Karakuş

Türkiye Kamu-Sen Gene

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title