Haberler

'Okyanus Bilimi Okumak İstemiştim'

'Avrupa Yakası'nın Şahika'sı Binnur Kaya, Cosmo Girl Dergisine Çocukluğunu ve En Büyük Hayalini Anlattı: 'Okyanus Bilimi' Okumayı Kaptan Cousteau'nun Yanında Çalışmak İçin İstemiştim..

'AVRUPA YAKASI'NIN ŞAHİKA'SI BİNNUR KAYA, COSMO GİRL DERGİSİNE ÇOCUKLUĞUNU VE EN BÜYÜK HAYALİNİ ANLATTI: 'OKYANUS BİLİMİ' OKUMAYI KAPTAN COUSTEAU'NUN YANINDA ÇALIŞMAK İÇİN İSTEMİŞTİM..

* Sizi çok seviyoruz. Nasıl bir çocukluğunuz oldu, merak ediyoruz?

Ankara'da mutlu ve huzurlu bir çocukluk yaşadım. İlkokul 5. sınıfa kadar oldukça duygusal bir çocukluk dönemi geçirdim. Çünkü hep siyah-beyaz Türk filmleri izleyip ağlardım. Sebep bu mu bilmiyorum ama Türk filmlerinin etkisiyle çocukluğumun bir yarısı çok duygusal geçti. Ortaokuldan sonra dışa açılmaya başladım ve ondan sonrasını hep neşeli hatırlıyorum.

BENİM KAHRAMANIM HEIDI

* Etkilendiğiniz bir kahraman var mıydı?

Benim kahramanım 'Heidi'ydi. Bir de 'Şeker Kız Candy' vardı. Dizi olarak da en çok 'Kaynanalar'ı severdim. Hatta İstanbul'a geldiğimde, ilk oynadığım dizi 'Kaynanalar' dı.

* Yaramaz mıydınız?

İlkokula başlayana kadar çok yaramazdım. Bir ablam olduğu için beni erkek bekliyorlarmış. Galiba onların psikolojisi bana geçmiş olacak ki, kimi zaman kendimi erkek gibi hissederdim. 'Erkeğim, ben de kavga edebilir ya da yaramazlık yapabilirim' diye düşünürdüm. Hep kısa saçlıydım. Sesim de kalındı. Annem 'Allah şu kadarcık et parçasını esirgemiş, yoksa erkek olacakmış' derdi. İlkokuldan sonra yaramazlığım pek kalmadı ama bu sefer de dağınıklığımla annemi çok yordum.

* Nasıl bir okul hayatınız oldu?

Duygusal olduğum bir dönemdi. Devlet okulunda okumama rağmen çok iyi bir ilkokul eğitimi aldım. Ortaokul ve lise yıllarım çok keyifliydi.

DEDİKODU YAPARDIK

* Okul yıllarında, kızlar biraraya gelir ve bir şeyler yaparlar. Siz ne yapardınız?

Erkeklerin dedikodusunu yapardık. Hocalar hakkında konuşurduk. 'Sen kimden hoşlanıyorsun?' diye birbirimize sorardık. Dans ve şarkı söyleme yarışmaları düzenlerdik.

* Üniversite hazırlık süreci?

Çok gıcık bir süreçti. Arkadaşım Tuğba ile sınavlara son bir ay kala çalışırdık. Edebiyat mezunu olmam ve 'Okyanus Bilimi' okumak isteyişim işimi zorlaştırmıştı. Bu bölümü, denizi çok sevdiğim ve Kaptan Cousteau'nun yanında çalışmak için istemiştim.

* Üniversite yıllarınız nasıldı peki, hareketli miydi?

Bilkent Tiyatro bölümünde burslu okudum. Başak Köklükaya sınıf arkadaşımdı. Başak'la dersteyken her şeye gülerdik, çok ayıp bir şey ama, dersten atılırdık. Kapının önünde birbirimize bakıp, 'Lütfen, bak, bitti. Şimdi derse giriyoruz. Gülme ve kötü şeyler düşün' diye birbirimizi rahatlatmaya çalışırdık; fakat öyle yaptıkça daha çok gülerdik. Hiçbir zaman derse girecek kıvama gelemezdik.

* Ankara'dan sonra İstanbul macerası nasıl başladı?

Lisede okurken 'İstanbul'da yaşayacağım' derdim. İstanbul'a gelme amacım tamamen denizle alakalı. Kışın, denizi olan yerlere gitmeyi çok severim. Çünkü kışın kimse denize gitmez ve deniz de kendini kötü hisseder diye düşünürüm!

* 'Şahika' karakteri ile kendinizde benzer bulduğunuz taraflar var mı?

O kadar çok var ki... Ben de yemeğimi kimseyle paylaşmam. Herkese istediği her türlü yiyeceği alırım; ama kendime ne yemek söylediysem onu tek başıma yemek isterim. Sakınmak ya da esirgemek değil. Herkese istediği yiyeceği ısmarlayayım ama ben ne söylediysem onu tek başıma yiyeyim, kimse ucundan kıyısından almasın isterim. Onun dışında yemeye dayanamama durumlarımız benziyor. Sabrımın zorlandığı zamanlarda ben de Şahika kadar sinirlenebilirim.

* Üniversite yıllarında bir dönem animatörlük yaptığınız doğru mu?

Evet, 1992 yılında Club Flipper'da animatörlük yapmıştım. Hatta o yıllarda yaşadığım bir olay var ki, Gülse (Birsel) ile bunu paylaşmıştım. Gülse de çok zeki bir şekilde 'Avrupa Yakası'nın senaryosuna ekledi. Ben lahmacunu çok severim. 'Avrupa Yakası'nın bir bölümünde lahmacunumu Sertaç'ın elinden alma mücadelem vardı ya, işte bu gerçek bir olaydan esinlenilerek senaryoya eklendi. Bir gün lahmacunumdan alıyorlar diye masayı devirmeye kadar giden bir durumum olmuştu. Artık daha az lahmacun yiyiyorum.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title