Haberler

Okuyan: "Neşter Operasyonunda Hakkımdaki Suç Duyurusu Komik"

Hürparti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Neşter-1 Operasyonu Davası Çerçevesinde Kendisi Hakkında "İhmalden" Suç Duyurusunda Bulunulduğunu Hatırlatarak, "Komik Bir Durum... Operasyonu Ben Başlattım... Dgm'ye Yolsuzluğu Ben İhbar Ettim... Şimdi İhmalden Yargılanacaksam Gider Yargılanırım" Dedi.

HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Neşter-1 operasyonu davası çerçevesinde kendisi hakkında "ihmalden" suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlatarak, "Komik bir durum... Operasyonu ben başlattım... DGM'ye yolsuzluğu ben ihbar ettim... Şimdi ihmalden yargılanacaksam gider yargılanırım" dedi.

Okuyan, parti genel merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yargılama sürecinin devam ettiğini, bu nedenle yorum yapmanın doğru olmayacağını ifade etti. Okuyan, şöyle devam etti:

"8 sanık bu olaydan tutukluydu. Bu sanıklar, bir Cuma günü saat 10.00'da başlayan ve Cumartesi saat 02.00'de biten bir duruşma sonunda tahliye oldu. Mahkeme, her biri için 100'er bin dolar yatırılması şartıyla tutukluluk halini kaldırdı. İlahi bir tesadüf, bu sanıkların yakınları da hep ceplerinde dolarlarla geziyorlar, gece saat 03.00'de 800 bin dolar adliye emanetine yatırıldı, sanıklar tahliye oldu... Yine ilahi bir tesadüf adliye emaneti, o saatte hazır bekliyor. Hemen paralar alınıyor, makbuzlar kesiliyor. Başka bir ilahi tesadüf de sanıkların bazı avukatlarının kayıt altına alınan konuşmaları yine adliye emanetinden çalınıyor."

Okuyan, Pazartesi günü mahkeme kararını alacağını, incelemesinin ardından konuyla ilgili görüşlerini, 16 Ocak Salı günü düzenlemeyi planladığı basın toplantısında açıklayacağını kaydetti. Okuyan, "Korkarım, bir siyasi linç tezgahı gündeme gelmiş olmasın... Ama bizim dokunulmazlığımız yok. Her şeyin hesabını veririz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title