Haberler

Okuma Yazma Seferberliği

Elazığ'ın Baskil ilçesinde okuma yazma seferberliği kapsamında okuma yazma bilmeyen bin 58 kişiden 906'sı kurslara yönlendirildi.

Elazığ'ın Baskil ilçesinde okuma yazma seferberliği kapsamında okuma yazma bilmeyen bin 58 kişiden 906'sı kurslara yönlendirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Baskil ilçesinde yoğun çalışma başlatıldı.

Çalışma ile ilçede okuma yazma bilmeyen bin 58 kişiden 906'sı okuma yazma kurslarına kazandırıldı.

Baskil Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Yusuf Ergen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜİK verilerine göre ilçede 787'si kadın, 271'si erkek olmak üzere bin 58 kişinin okur yazar olmadığını söyledi.

Okuma yazma seferberliği ile açılan kurslara 716'sı kadın, 190'ı erkek olmak üzere 906 kişinin kurslara yönlendirildiğini kaydeden Ergen, TÜİK verileri doğrultusunda ilçede alan taraması yaptıklarını bildirdi.

Tarama ile okuma yazma bilmeyenleri tespit ettiklerini aktaran Ergen, köylerde ve ilçe merkezinde kayıtları yaptıklarını ve sınıfları oluşturarak eğitimlere başladıklarını aktardı.

Ergen, "Köylerde camilerde, Kuran kursu olan yerlerde, köy evlerinde sınıflar açtık. Vatandaşların ayağına giderek okuma yazma öğretmeye çalışıyoruz. Yaşları 30 ile 65 arasında değişen kursiyerlerin 1,5 ay içinde kursu tamamlayıp okuryazarlık belgesi alabilecekler. 2. aşamayı da başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz diplomalı olacaklar." diye konuştu.

Kursa katılan Elif Aslan, okuma yazma öğrenmenin yaşının olmadığını belirterek, kursun açılmasını sağlayan yetkililere teşekkür etti.

65 yaşından sonra okuma yazma öğrenmeye başlayan Güllü Altınkaya da "Çocuklarım çok şükür okudular ama ben okuma yazma bilmiyorum. Eskiden babamız 'kız çocukları okula gitmez' dedi ve beni okutmadı. Okuma yazma bilmeden olmuyor. Haberlerde Cumhurbaşkanımız ve eşinin okuma yazma seferberliği başlattığını ve kurs açıldığını öğrendik. Kursa başladık. Köyümüze kadar gelip bizlere okuma yazmayı öğretiyorlar. Biz de bütün çabamızla öğrenmeye çalışıyoruz. Bize bu imkanı sağlayan devletimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Recep Tayyip Erdoğan Elazığ Baskil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title