Haberler

Okuma Yazma Öğrenene Umre ve Ev Eşyası Hediye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında, Sivas'ta okuma-yazma kursuna gidip belge alanlar, kura çekilerek umre ve ev eşyasıyla ödüllendirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında, Sivas'ta okuma-yazma kursuna gidip belge alanlar, kura çekilerek umre ve ev eşyasıyla ödüllendirilecek.

Vali Davut Gül, düzenlediği basın toplantısında, bu kampanyanın geçmiş yıllarda da zaman zaman yapıldığını ancak okuma yazma alanındaki sorunun tam olarak çözülmediğini aktardı.

TÜİK rakamlarına göre Türkiye'de yüzde 4'ün üzerinde okuma yazma bilmeyen olduğunu ifade eden Gül, bu kampanyayla okuma yazma oranını yüzde 100'e ulaştırmak istediklerini söyledi.

Kampanya kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı kuruluşlarının eğitim vereceğini dile getiren Gül, "Müftülüğümüz başta olmak üzere imamlarımız, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşları, belediyeler de imkanları ölçüsünde buna destek verecek. Sivas'ta öncelikle bir alan taraması yapılarak kaç kişinin okuma yazma bilmediğini tespit etmek istiyoruz. Şu an itibariyle 400'ün üzerinde kursiyerimiz var. Bu sayının 10-20 katına çıkmasını amaçlıyoruz. Yılın sonuna geldiğimizde Sivas'ta okuma yazma sorununun ortadan kalktığını ve okuma yazma seferberliğinde Sivas'ın en iyi uygulayan illerin başında olmasını arzuluyoruz." diye konuştu.

Sivas'ta okuma yazma bilmeyen kesimin 70 yaş ve üzeri olduğuna, bunun da bazı sıkıntılara yol açtığına dikkati çeken Gül, şunları kaydetti:

"Her ne sebeple olursa olsun okula gidememiş ya da döneminde bu eğitimi alamamış, farklı sıkıntılardan dolayı okulla kavuşamamış kişilere, bir kişi bile olsa bu kursu açarak okuma yazma belgesini vermek istiyoruz. Varsa genç kardeşlerimize de bu imkanı sağlayacağız. Farklı olarak da şunu yapmak istiyoruz, okuma yazma belgesi alan kişiler arasında kura çekeceğiz. 10 kişiyi umreye göndereceğiz, 100 kişiye de beğendikleri ve istedikleri ev eşyasını alacağız. Bu televizyon, bilgisayar, çamaşır ya da bulaşık makinesi olabilir. Bunun dışında da kaymakamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızın da zaman zaman hediyeleri ve ödüllendirmeleri olacak."

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da halk eğitim merkezleri bünyesinde 12 kişinin altında katılımcı olması durumunda kurs açmadıklarını ancak okuma yazma kampanyasında 1 kişi bile olsa kurs düzenleyeceklerini bildirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye İstatistik Kurumu Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Sivas Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title