Haberler

"Okulumuz Yeşil" Projesi Protokol Töreni

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Panasonic Elektronik A.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Panasonic Elektronik A.Ş. ile gerçekleştirilecek "Okulumuz Yeşil" projesi ile daha çok okulda öğrencilere çevresel bilinç kazandırmak istediklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Panasonic Elektronik A.Ş. arasında gerçekleştirilecek "Okulumuz Yeşil" projesine ilişkin protokol, Hilton Otel'deki toplantıda imzalandı.

İmza töreninden önce konuşan Yıldız, "Bu projenin içeriğinde daha çok okulumuzda çocuklarımıza bir çevresel bilinç kazandırmak faktörü vardır" dedi.

Çocukların yaparak, yaşayarak öğrenmeleri ve iyi modellerle hayatlarını sürdürmeleri gerektiğini belirten Yıldız, "Okul hayatında çocukların temel olarak yaşam biçimlerine katkı sunacak, onların birey olarak kazanımları doğrultusunda, toplumsal beklentilerimizi karşılayacak bir içerikte eğitim müfredatının verilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Muammer Yıldız, kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İstanbul'da yürüttükleri bu tür çalışmaların eğitim için son derece önemli yaklaşımlar olduğunu düşündüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Özellikle üniversitelerle, sivil toplumla, İstanbul'da bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile tüm sektör temsilcileriyle yapmış olduğumuz çalışmaları müfredatın en önemli ayağı olarak görüyorum. Bu süreçte bizimle birlikte eğitime katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. Spesifik olarak özellikle, dünyamızın içerisinde bulunduğu durumu düşündüğümüzde hava durumu, iklim koşulları ve iklimsel değişiklikler dünyadaki gidişatı değiştiriyor ve bilim alanındaki tüm çalışmalarda bu değişimin nerede duracağı tahmin edilmeye çalışılıyor. O yüzden de okullarda yapacağımız bu çalışma son derece önemli."

Çalışmanın interaktif bir boyutu olduğuna da işaret eden Yıldız, "web tabanlı bir çalışma olacak. Öğretmenler kendi çalışmalarını burada değerlendirebilecek ve iyi örnekleri diğer öğretmenler ile paylaşabilecek" dedi.

Muammer Yıldız, bu projelerde özelikle öğrencilerin yaptığı projelerde iyi birer örneği yakalama ve sonucunda onu da ödüllendirme gibi de bir konsept olduğunu belirterek, bu süreçte öğrencilerin yüreklendirmesi, yaratıcı fert olarak yetişmeleri ve bu projede de aktif olmaları konusunda cesaretlendirmek gerektiğini söyledi.

Daha yaşanabilir bir Türkiye'nin yolunun İstanbul'dan geçtiğini vurgulayan Yıldız, "En yaygın kurum olarak da okullarımızın, hem bahçeleri, hem de çocuklarımızın ellerinin değdiği, ayaklarının ulaştığı her alanı bu gözle, bu bakış açısıyla bu proje sonunda yeniden kazanmış olacağız" diye konuştu.

-PANASONİC YÖNETİM KURULU BAŞKANI SUZUKİ-

Panasonic Elektronik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Shigeo Suzuki de çevreci bir bilinçle hareket etmenin Panasonic'in DNA'sında çok uzun süredir yer alan bir olgu olduğunu söyledi.

Panasonic'in bir kurum olarak basit ve aynı zamanda derinlikli bir vizyonu olduğunu belirten Suzuki, "Vizyonumuz, birbirine gitgide daha da bağlanan bir topluma katkı sağlamak ve küresel çevre ile uyum içerisinde yaşamak" dedi.

Ekolojinin, her dönemde üretim süreçlerinden kurumsal sosyal sorumluluğa ve müşterilere sunulan ürünlere kadar Panasonic'in kurumsal faaliyetlerinin tümünün merkezinde yer aldığını dile getiren Suzuki, şöyle devam etti:

"Panasonic, kuruluşunun 100. yılı olan 2018 yılı itibarıyla küresel açıdan elektronik sektöründe dünyanın bir numaralı çevreci inovasyon şirketi olmak hedefini benimsedi. Panasonic grubu küresel bir bakış açısıyla söz konusu hedefin odağında yer alan çevreci bir inovasyon şirketi olmak için uğraş veriyor ve bugün Panasonic'in tüm dünyada uyguladığı nice projeden birini başlatıyoruz."

Projenin, Panasonic ile sivil toplum kuruluşu olan Çevresel Eğitim Vakfının

(FEE) tasarladığı bir eğitim programının parçası olduğunu belirten Suzuki, "Bu proje aracılığı ile Türk çocukları hem iklim değişikliğine, hem de çevresel sorunlara karşı bilinçlenecekleri kolay ve eğlenceli bir eğitim alabilecek" dedi.

Suzuki, program kapsamında İstanbul'da 39 okulun öğretmenlerinin tamamen çevreye odaklanmış materyallerle kendi ders programlarını yaratabileceklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Öğretici videolardan, ders notlarına kadar tüm materyaller Panasonic tarafından kendilerine temin edilecek. Ayrıca öğretmenler materyalleri

'www.panasonic.com.tr'den de indirebilecek. 39 okulun tamamının katılabileceği

'Eko Resimli Günlük' yarışması da gerçekleştirilecek. Bu yarışma onların hayal güçlerini güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda bunu yaparken kendilerini ve okullarını ulusal seviyede ve hatta Avrupa seviyesinde temsil etmelerine olanak tanıyacak. Zira Türkiye elemelerinde birinci gelen okul, yarışmanın Avrupa ayağında yarışmaya hak kazanmış olacak."

-"OKULUMUZ YEŞİL" PROJESİ-

Panasonic'in 63 ülkede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu Çevresel Eğitim Vakfı (FEE) ile birlikte gerçekleştirdiği "Okulumuz Yeşil" eğitim programı, ilköğretim öğrencilerinin iklim değişikliğine ve gezegenin korunma yollarına dair kolay ve eğlenceli bir öğrenim olanağı sunuyor.

Proje kapsamında, hem Türkiye, hem de Avrupa çapında okullararası bir yarışma düzenleniyor. "Çevreci Resimli Günlük" adı altında düzenlenecek olan yarışmada, çocuklar okuldaki çevre derslerinde neler öğrendiklerini ve çevreye dair düşüncelerini yazıyla ya da resimle anlatabilecek. Öğretmenler, Panasonic'in dağıtacağı "Çevreci Resimli Günlükler"i sınıfta öğrencileri ile paylaşacak.

Öğrencilerin dolduracağı günlükler, Panasonic'e gönderilerek seçim süresi başlayacak. En geç 29 Nisan 2011 tarihine kadar gönderilebilecek olan "Çevreci Resimli Günlükler" arasında ülke çapında birinci gelen çocuğun okulu, hem bir Panasonic ürününe sahip olacak, hem de Avrupa çapında yarışmaya hak kazanacak. Avrupa'da birinci alan okula ise 5 bin avro ödül verilecek.

Projeye ilişkin ayrıntılı bilgi, "www.panasonic.com.tr" adresinden öğrenilebilecek.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title