Haberler

Okulu Birincileri Değiştirdi

Bahçelievler Aka Koleji Okul Birincisi Batuhan Olkan, Ortaöğretim Başarı Puanı 100 Olarak Gelmesi Gerekirken, Düşük Geldiğini Görünce Olayı Araştırdı.

Bahçelievler Aka Koleji okul birincisi Batuhan Olkan, Ortaöğretim Başarı Puanı 100 olarak gelmesi gerekirken, düşük geldiğini görünce olayı araştırdı.

Arkadaşlarıyla konuşan Olkan, okul ikincisinin birinci gibi gösterildiğini öğrendi. Vatandaşlık numarası ile sonuçlara bakan Olkan, ikincinin ÖSYM'ye birinci olarak bildirildiğini, ortaöğretim başarı puanının da 100 tam puan geldiğini gördü. Olkan ve ailesi, ÖSYM, YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne konuya ilişkin dilekçe gönderdi. Bir yandan dilekçelerin yanıtını bekleyen aile, diğer yandan da okul yetkililerinden bir açıklama yapılmasını bekliyor. Okul müdürü açıklama yapmayacağını, konuyla avukatların ilgilendiğini söyledi. Uluslararası ilişkiler okuyup diplomat olmayı hedefleyen okul birincisi Batuhan Olkan, şimdi özel üniversitelere dahi zor giriyor.

GERÇEĞİ MESSANGER KONUŞMALARI ORTAYA ÇIKARDI...

Bahçelievler Aka Koleji’nde burslu olarak okuyan Kartal Batuhan Olkan, 21 Temmuz’da okuldan birincilikle mezun oldu. Olkan ödülünü okulun kurucusu Halim Kadıoğlu’ndan aldı. Ardından üniversite sınav sonuçları açıklandı. Batuhan Olkan’ın okul birincisi olduğu için ‘100 tam puan’ olarak beklediği ortaöğretim başarı puanı ‘98,490’ geldi. Şaşkınlığa uğrayan Olkan arkadaşları ile intennette yaptığı konuşmalardan gerçeği öğrendi.

BİRİNCİLERİ DEĞİŞTİRDİLER

Arkadaşları Batuhan’a okul ikincisinin ÖSYM’ye birinci olarak gösterildiğini söyledi. Olayı araştıran Olkan ailesi, TC kimlik numarasından yola çıkarak okul ikincinin ÖSS sonuçlarına ulaştı ve ortaöğretim başarı puanının 100 olduğunu gördü. Okula başvuran ve yanlışlığın düzeltilmesini talep eden aile, okul müdürü ve müdür yardımcıları izinde olduğu gerekçesiyle geri çevrildi.

OKULDAN AÇIKLAMA YAPILMADI

Olkan ailesi konuyla ilgili Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe gönderdi ancak henüz yanıt alamadı. Aka Koleji’nden yazılı bir dilekçe ile yanıt bekleyen aile okul yetkilileri ile görüşemedi. Aile ile birlikte okula giden Doğan Haber Ajansı muhabir ve kameramanı da açıklama yapılmayacağı söylenerek kapıdan döndürüldü.

MEZUNİYET TÖRENİNDE İKİNCİ YOK

Aka Koleji’nin 21 Temmuz’da çekilen mezuniyet töreni görüntülerinde ise dikkat çeken nokta okul ikincisinin anons edilmemesi ve törene katılmaması. Görüntülerde okul birincisi Batuhan, ödülü olan bir cumhuriyet altınını Aka Koleji kurucusu Halim Kadıoğlu’ndan alıyor. Törende ikinci anons dahi edilmeden üçüncü olan öğrenciye ödülü veriliyor.

HAYALİ DİPLOMAT OLMAKTI

Okuludan 5.00’lık başarı puanı ile mezun olan Kartal Batuhan Olkan’ın hayali Ankara ya da İstanbul Üniversitesi'nin Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü okuyup diplomat olmaktı. Sonuçlar açıklandığı gün büyük hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Batuhan, şimdi özel üniversitelere bile zor giriyor.

ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANININ ÖNEMİ

Ortaöğretim Başarı Puanı, sınava giren öğrencilerin diploma notlarından yola çıkarak hesaplanıyor ve okul birincilerine 100 tam puan veriliyor. Üniversite sınavından alınan ham puanın üstüne eklenen ortaöğretim başarı puanı ÖSS sıralamasında öğrenciyi üst sıralara taşıyabiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title