Haberler

Okullarının Kapatılmamasını İsteyen Veliler, Valilik Önünde Eylem Yaptı

Balıkesir'de Okullarının Kapatılmasını İstemeyen Öğrenci Velileri, Valilik Önünde Eylem Yaptı.

Balıkesir'de okullarının kapatılmasını istemeyen öğrenci velileri, valilik önünde eylem yaptı.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde eğitim öğretime devam eden okullarının kapatılıp yerine turizm okulu yapılacağı şeklinde bilgi aldıklarını söyleyen Sındırgı Atatürk İlköğretim Okulu velileri, il merkezindeki valilik binasına gelerek Vali Selahattin Hatipoğlu ile görüşmek istedi. İstekleri kabul edilmeyen veliler, ellerindeki pankartlarla Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü.

Valilikten yapılan yönlendirme ile gittikleri Milli Eğitim Müdürlüğü'nde, Müdür İbrahim Binay ile görüşen grup, okullarının durumlarını aktararak okullarının kapatılmaması ile ilgili dilekçelerini verdiler. İbrahim Binay, bu konuyla ilgili makamlarına herhangi bir talebin yada bilginin gelmediğini ve böyle bir sorundan bilgisi olmadığını söylerken, veliler ise defalarca dilekçe verdiklerini iddia etti. İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Binay, "Ben kendi kurumumda bu konuyu incelettiririm. Size de bilgi veririm. Bakanlık uygun görürse orada bir turizm okulu da açılabilir. Bu, bakanlığın tasarrufunda bir konudur. Ben okul aile birliği üyelerinin verdiği dilekçeyle ilgili bir müfettiş görevlendirip, konuyu inceleteceğim" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Binay'a ilgisi için teşekkür eden Okul Aile Birliği üyeleri, okullarını kapattırmamak için gerekirse Ankara'ya kadar gidip dertlerini anlatacaklarını söyledi. Okul Aile Birliği Başkanı Zeynep Karaaslan, "Sorunlarımızı aktardık. Umuyoruz ki, İl Milli Eğitim Müdürü bu konu ile ilgilenecektir. Birileri bize sahip çıkmalı" dedi.

(BD-YU-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title