Haberler

Okullarını Geri İsteyen Öğrenciler Valiliğe Yürüdü

Hatay'ın Samandağ İlçesi'ne Bağlı Aknehir Beldesi Sakinleri, Belediye Başkanının, Beldeye Yapılacak Yeni Okulu Kendi Mahallesine Yaptırmak İstediğini İddia Ederek, Valiliğe Yürüdü.

Hatay'ın Samandağ İlçesi'ne bağlı Aknehir Beldesi sakinleri, belediye başkanının, beldeye yapılacak yeni okulu kendi mahallesine yaptırmak istediğini iddia ederek, valiliğe yürüdü.

Aknehir Beldesi'nde bulunan ilköğretim okulu yıkılarak beldeye yeni bir okul yaptırılmak istendi. Ancak, 180 öğrencisi bulunan okulu, belediye başkanının keyfi olarak kendi mahallesine yaptırmak istediğini ileri süren belde sakinleri, Vali Ahmet Kayhan'dan soruna çözüm bulmasını istedi. Velileriyle valiliğe gelen ve ellerinde dövizler taşıyan onlarca öğrenci, "Okulumuzu geri istiyoruz" şeklide slogan attı. Valiliğe girmek isteyen belde halkı, polis tarafından engellendi. Polis, Vali Ahmet Kayhan'ın konuyu yakından takip ettiğini belirterek, halkın valilik çevresinden uzaklaşmasını istedi.

Daha sonra belde sakinleri adına Avukat Yılmaz Eşki, Vali Kayhan ile görüşerek konunun çözümü konusunda yardım istedi. Vali Kayhan ile yapılan görüşmenin ardından açıklama yapan Avukat Yılmaz Eşki, Aknehir Belediye Başkanı'nın, 180'i aşkın velinin itirazına rağmen, okulu kendi mahallesine yaptırmak istediğini iddia etti. Vali Kayhan ile yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Eşki, Kayhan'dan okul inşaatının durdurulmasını istediklerini belirtti. Vali Kayhan ile yapılan görüşmenin ardından belde halkı olaysız şeklide dağıldı.

(OK-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title