Haberler

Okulları Tadilata Alınan Öğrenci ve Veliler Tem Otoyolunu Kapattı

Gaziosmanpaşa'daki Melahat Öztoprak İlköğretim Okulu Öğrencileri ve Velileri Tem Otoyolunu Trafiğe Kapattı. Kısa Süreli Yol Kapama Eylemi Nedeniyle Trafikte Bir Süre Aksama Oldu.

Gaziosmanpaşa`daki Melahat Öztoprak İlköğretim Okulu öğrencileri ve velileri TEM otoyolunu trafiğe kapattı. Kısa süreli yol kapama eylemi nedeniyle trafikte bir süre aksama oldu.

Gaziosmanpaşa Melahat Öztoprak İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri sabah saatlerinde TEM Otoyolu Sultançiftliği ayrımına gelmeden yol kenarında biraraya geldi. 5 binin üzerindeki öğrenci için sadece 2 otobüsün gelmesini protesto eden öğrenci ve veliler bir süre TEM otoyolunu trafiğe kapattı. Kapanan yol nedenilye trafikte kısa süreli yoğunluk oluştu. Yolu açan öğrenci ve veliler eylemlerine TEM otoyolu yanında devam etti. Okulun 15 gün önce tadilata alındığını dile getiren veliler, ¨Yaz tatili boyunca neden tadilata alınmadı. Okulların açılmasına az bir süre kala tadilat mı olur? Tadilata alınan okulda çalışan kişi çok ve tadilat yavaş ilerliyor¨ dediler. Öğrenciler, ¨Eğitim Hakkımız Söke Söke Alırız¨, ¨Okul İsteriz¨ şeklinde slogan attılar.

Çevik kuvvet polis ekipleri gelerek bariyer kenarında güvenlik önlemi aldı. Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, gelerek velilerle görüştü. Tadilata alınan okuldaki öğrencilerin Cebeci ve Yeşilpınar`da 2 okula yönlendirilmesi kararının alındığını dile getiren Hacıoğlu, ¨Biz İETT ile görüştük. Sorun olmayacaktı ancak sanırım bir planlama hatası var. Belediye otobüsü çocukları almaya geldiğinde vatandaşlar öğrencilerin binmesini engellemişler. Sadece İETT bölge müdürlüğünden kaynaklanan arıza eminim giderilecektir¨ dedi.

Bir süre daha eylem yapan veli ve öğrenciler, Melahat öztoprak İlköğretim Okulu`na kadar yürüdü. Veli ve öğrenciler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title