Haberler

Okulları Kapatılan Askeri Öğrencilerden Anıtkabir'e Ziyaret

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında kapatılan askeri okulların öğrencileri ile tutuklanan öğrencilerin aileleri Anıtkabir'i ziyaret etti.

Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk resimleri, yakalarında kırmızı ve beyaz kurdelelerle Anıtkabir'de toplanan öğrenci ve ailelere, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek de destek verdi.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup, Atatürk'ün mozolesini ziyaret etti. Ziyaret sonrası Anıtkabir dışında basın açıklaması yapıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Çiçek, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz karanlık darbe kalkışmasının ardında, emperyalizmin emrinde, FETÖ'nün asker kıyafetli uşaklarının olduğunu belirtti.

Anıtkabir'i ziyaret edenlerin Mustafa Kemal'in askerleri olduğunu ifade eden Çiçek, şunları söyledi:

"Biz, onların haklarını savunmak için buradayız. Yoksa bize 5 yıl cezaevlerinde işkence yapan, kumpas davalarını planlayan ve haince icra eden Fetullah Gülen'in terör örgütünün militanlarını, ajanlarını, hainlerini savunacak halimiz yok. Milletçe onların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz ama bize çok gördükleri hukukun, adil yargılama hakkının onlara da verilmesini istiyoruz. Kin ve nefretle hareket etmiyoruz."

Mücadelenin her ortamda devam edeceğini dile getiren Çiçek, şunları kaydetti:

"Hiçbir delil ortaya koymadan, soruşturma yapmadan, ifade almadan bu gençlerin geleceğinin karartılmasını hukuk devleti de vicdanlar da kabul edemez. Tekrar çağrı yapıyoruz Cumhurbaşkanına, Başbakana, devleti yönetenlere; suçluyla masumu ayırsınlar, bir kalemde bu gençleri FETÖ fişlemesiyle baş başa bırakmasınlar. Kanun Hükmündeki Kararnameler Meclis'e geliyor, yine Meclis'te de bu duyguları paylaşacağız. Sonuna kadar masumların, mağdurların yanındayız. Bize ne çamur atmak isterlerse atsınlar, 'FETÖ militanı' suçlaması bize yapışmaz. Çünkü biz, Mustafa Kemal'in askeriyiz, yıllarca bu suç örgütünün hedefi haline geldik."

Çiçek, askeri öğrencilerin emir kulu olduğunu belirterek, hakim ve savcılara, "Lütfen bunları bir an önce ailelerine kavuşturun" çağrısında bulundu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin büyük bir kanser mikrobundan kurtulduğunu belirten Çiçek, ordunun ayağa kalkması için gençlere ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Bir gazetecinin, "Önümüzdeki süreçte, mağdurların haklarının teslim edileceğine inanıyor musunuz?" sorusuna, Çiçek, "Bu süreçte, muhalefetin baskısıyla geri dönüş için kanun hükmünde kararnameler çıkacak. Bunun için Meclis'te komisyon oluşturulacak. Yanlıştan döneceklerine inanıyoruz. Çünkü Türkiye'nin bu gençlere ihtiyacı var. FETÖ'cü değil, bunlar Mustafa Kemal'in askeri. FETÖ'cünün Dursun Çiçek'in yanında ne işi olur?" yanıtını verdi.

Tutuklu öğrencilerin aileleri

Çiçek'in konuşmasının ardından tutuklu öğrencilerin aileleri söz aldı. Tutuklu bir öğrencinin annesi olan Zeynep İşcan, "Bizler, vatan millet duygularıyla yetiştirdiğimiz evlatlarımızı hava harp okuluna gönderdik. Bizim evlatlarımıza Silivri Cezaevi'ni layık gördüler. Hangi suçu işlediler de pilot, mühendis, asker olacak yavrularımızı, Silivri zindanlarında heba ediyorlar? Eğitim haklarını da ellerinden aldılar. Bizler çocuklarımızın haklarının verilmesini ve bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Nazan Arık da "Benim kardeşim 80 gündür içeride tutuklu. O çocuklar o gün akşama kadar Hava Kuvvetleri Komutanı ile eğitimdeler Yalova'da. Kamptalar, hiçbir şeyden haberleri yok. Sadece 'çıkın' diyorlar benim kardeşimin olduğu gruba. Bu çocuklar olayların içine atılıyorlar, linç ediliyorlar. Biz taş yiyoruz. Biz bu çocukların suçsuz olduğunu biliyoruz. Güvenlik soruşturması istiyoruz." ifadesini kullandı.

Fatma Aydınlı da çocuklarının özgürlüklerini ve okullarına geri dönmelerini istediklerini belirterek, "İçerde çocuğumu tanıyamıyorum, hepsinin psikolojisi bozulmuş vaziyette. Yemekleri düzgün değil. Ben çocuğumu bayram ziyaretine gittiğimde, anayım dayanamadım. Çöpe atacağım kırık çatalı, ben onunla yemek yiyorum diye elimden aldı çocuğum. Lütfen çocuklarımızı görsünler." dedi.

Şevket Duran da 15 Temmuz kalkışmasından sonra içlerinin kan ağladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Biz evlatlarımızı devlete, millete emanet olarak verdik. Ancak bir kısım hainler tarafından kandırılarak, ellerine silah, mühimmat verilerek, 'tatbikat' denilerek, bu olayların içine dahil edildiler. Daha sonra bu vatan sevdalısı insanlar, emniyette şiddet görerek sorgulandılar. 80 gündür Silivri'de tutuklu yatıyorlar, ailelere olumsuz bakılıyor. Bu çocukların hakkını korumak için yetkililerle görüşme talep ediyoruz, kimse bizi muhatap almıyor."

Kaynak: AA / Güncel

Dursun Çiçek Anıtkabir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title