Haberler

Okullarda Tek Tip Kıyafet Uygulaması

Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdullah Çelik, referandum süreciyle başlayan demokratikleşme ve özgürlükçü çabaların, 28 Şubat sürecinin dayatması olan kesintisiz eğitimin ve okullardaki tek tip kıyafet uygulamasının kaldırılmasını...

Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdullah Çelik, referandum süreciyle başlayan demokratikleşme ve özgürlükçü çabaların, 28 Şubat sürecinin dayatması olan kesintisiz eğitimin ve okullardaki tek tip kıyafet uygulamasının kaldırılmasını sağladığını bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubat sürecinin dayatması olan kesintisiz eğitimin ve okullardaki tek tip kıyafet uygulamasının kaldırılmasını olumlu bulduklarını belirtti.

Kamuda da başörtüsüne özgürlük istediklerini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Referandum süreciyle başlayan demokratikleşme ve özgürlükçü çabalar, 28 Şubat sürecinin dayatması olan kesintisiz eğitimin ve okullardaki tek tip kıyafet uygulamasının kaldırılmasını sağladı. Özgürlük istiyoruz. Kamuda, her alanda ve konumda, tüm mesleklerde, hiçbir istisna ileri sürülmeksizin başörtülü çalışma hakkı istiyoruz. Akademide, yargıda, eğitimde, sağlıkta, sporda ve siyasette başörtülü ve başı açık kadınlar hiçbir ayrım ve zorlamayla karşılaşmadan çalışabilsin. İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplumuyla, kadınıyla, erkeğiyle hep birlikte el ele, omuz omuza bu çağ dışı yasağı kaldırmalıyız. Başörtüsü politik hesaplaşmaların, pazarlıkların, suni ideolojik çatışmaların malzemesi değildir. Başörtüsü, inandığı dinin gereği olarak kadınların kimliğidir, kişiliğidir. Herkes kadına ait bu kimliğe ve kişiliğe insan olarak saygı duymak zorundadır. Bunu başardığımızda insan onuruna saygı duyan bir ülkeyi ve insan olmanın hazzını yaşayan bir toplumu var etmiş oluruz."

Muhabir: Ali Kemal Akan

Yayıncı: Sedat Gök - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Memur Sen 28 Şubat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title