Haberler

Okullarda Şiddete Karşı Kampanya

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, Okullarda Şiddete Karşı Kampanya Başlattı.

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, okullarda şiddete karşı kampanya başlattı.

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, geçen öğretim yılında bazı okullarda şiddetin boy göstermeye başladığının, silahlı veya silahsız kavgaya kadar varabilen huzursuzlukların toplumsal barışı bozmaya yönelik olduğunun Başkanlık olarak esefle müşahede edildiği belirtildi.

Türkiye'deki rahat ve huzur ortamını bozmaya yönelik bu davranışların ''art niyetli kişi ve kuruluşların ekmeğine yağ sürmekten öte bir yanının bulunmadığının açık olduğu'' ifade edilen açıklamada, bu konuda geçen öğretim yılı içerisinde gerçek ve tüzel kişilerden yoğun şikayetler alındığına dikkat çekildi.

Okullardaki şiddet olaylarına karşı Başkanlığın kampanya başlattığı vurgulanan açıklamada şu hususlara yer verildi:

''Milletimizin emaneti olan gençliğimizin en temel haklarından olan yaşam hakkı ve eğitim ve öğrenim hakkı gibi çoğu haklarının tahribine yönelik şiddet hareketlerine karşı gereken önlemlerin alınması gerekmektedir. Bu amaçla il ve ilçe insan hakları kurullarımıza yazı yazılarak bu konuda illerindeki sivil toplum kuruluşları, medya ve ilgili diğer kesimleri de devreye sokarak, okullardaki şiddet konusunda tüm önlemleri almaları ve 2008-2009 öğretim yılında tüm eğitim kurumlarında şiddetin önlenmesi için gereken çalışmaların kurulların gündemine alınarak konunun diğerlendirilmesi talep edilmiştir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title