Haberler

Okullarda Karne Heyecanı

Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir'de 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle öğrenciler karnelerini aldı.

Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir'de 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle öğrenciler karnelerini aldı.

Kayseri'deki bin 33 okulda eğitim gören 292 bin 194 öğrenci, karne heyecanı yaşadı.

Erbosan Ortaokulu'nda düzenlenen karne törenine Vali Süleyman Kamçı, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı katıldı. Bahçedeki halk oyunu gösterisini izleyen Kamçı ve beraberindekiler, daha sonra sınıflarda öğrencilerin karne heyecanını paylaştı.

Anaokulu öğrencilerine karnelerini dağıtan Kamçı, başarılarından dolayı tebrik etti.

Kamçı, Kayseri'nin eğitimde iyi bir seviyede olduğunu, bunu daha ilerilere taşımayı hedeflediklerini söyledi. Kimi sınıflarda öğrenci yoğunluğu olduğunu belirten Kamçı, bu sayıyı azaltmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Sivas

Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Cebeci İlkokulundaki karne törenine katıldı.

Gül ve beraberindekiler, karne dağıtım töreni öncesi okul bahçesinde öğrenciler tarafından düzenlenen gösteriyi izledi. Gösteriyi sunan ve izleyen öğrenciler, eğlenceli dakikalar geçirdi.

Vali Gül, tören öncesi yaptığı konuşmada, öğrencileri ve öğretmenleri tebrik ederek, "Sınıf ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısı, Türkiye ortalamasının altında. İnşallah tekli eğitime geçeceğiz, bütün okullarımızda beyaz bayrak sertifikası alacağız. Sivas çok şanslı, Milli Eğitim Bakanımızın da desteğiyle bütün eksikliklerimizi gidereceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından karne dağıtım törenine geçildi.

Vali Gül, sosyal medya üzerinden kendisiyle irtibata geçen ve karnesini vermesini isteyen 4. sınıf öğrencisi Mücahit Efe Koçak'a karnesini takdim etti.

Yozgat

Yozgat Cumhuriyet Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı'nda eğitim gören 5 öğrenci, karne heyecanı yaşadı.

Mezun olan iki öğrencinin arkadaşlarından ayrılması, duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Erdem Öcal isimli öğrenci, mezun olan arkadaşı Yasin Demir'e sık sık sarıldı. Erdem, Yasin'i çok sevdiğini söyledi.

Okul Müdürü Selim Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel eğitim sınıfında 5 öğrencinin eğitim gördüğünü ve iki öğretmenin görev yaptığını söyledi.

Sınıf öğretmeni Kıymet Duyar da öğrencilerini çok sevdiğini, aralarında anne evlat bağı oluştuğunu belirterek, "Öğrencilerimize yıl boyu eğitim verdik. Okumayı öğrenen oldu. Şimdi ayrıldığımız için çok üzülüyorum." ifadelerini kullandı.

Kırıkkale

Kırıkkale'de 50 bin 184 öğrenci karne aldı.

İstiklal İlköğretim Okulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Jandarma Komutanı İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, öğrenciler ve veliler katıldı.

Haktankaçmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent genelinde eğitim alanında uzun bir yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Öğrencilerin ve öğretmenlerinin çok çalışarak tatili hak ettiklerini anlatan Haktankaçmaz, "Öğrencilerden tek isteğim tatil süresince dinlenmeleri ve bol bol kitap okumalarıdır." dedi.

Tören, Vali Haktankaçmaz'ın, başarılı öğrencilere karnelerini vermesiyle son buldu.

Kırşehir

Kırşehir'de 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki öğrenciler karnelerini alarak yaz tatiline girdi.

Bedia-Köksal Güler İlkokulundaki törene Vali Necati Şentürk, Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Karne dağıtımı öncesinde öğrencilerle sohbet eden Şentürk, tatilde öğrencilerin neler yapacağıyla ilgili soruya "en güzel cevabı" veren öğrenciyi ödüllendirdi. Şentürk, bu yıl 41 bin 252 öğrencinin karne aldığını belirterek, öğrencilerden tatil boyunca dinlenmelerini, bol bol kitap okumalarını ve Kur'an-ı Kerim öğrenmelerini tavsiye etti.

Konuşmanın ardından Vali Şentürk ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve diğer protokol üyeleri öğrencilere karnelerini dağıttı.

Nevşehir

Nevşehir'de okul öncesi eğitim alan 5 bin 336, ilkokullarda 16 bin 516, ortaokullarda 18 bin 730 ve liselerde 15 bin 51 olmak üzere 55 bin 636 öğrenci ile 3 bin 661 öğretmen, yarı yıl tatiline girdi.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, 19 Mayıs İlköğretim Okulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Aktaş, minik öğrencilere karnelerini vererek, tatillerini verimli geçirmeleri yönünde tavsiyede bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Nevşehir Kırşehir Kayseri Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title