Haberler

Okullarda Karne Heyecanı

Sinop'ta okul öncesi eğitim kurumlarıyla ilk ve orta dereceli okullardaki 32 bin 500 öğrenci karne aldı.

Sinop'ta okul öncesi eğitim kurumlarıyla ilk ve orta dereceli okullardaki 32 bin 500 öğrenci karne aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilere yaz tatilinde bol bol kitap okumaları ve dinlenmeleri tavsiyesinde bulundu.

8. sınıftan mezun olan öğrencilerin lise tercihlerini yaparken rehber öğretmenlerine danışmaları gerektiğini ifade eden Türkkan, şöyle konuştu:

"Sinop'ta başlattığımız eğitim yatırımlarından dolayı gelecek 50 yıl boyunca bina ve tesis anlamında sıkıntı yaşanmayacak. Söz konusu bina ve tesislerin bir bölümünün yapımına başlanılmış, diğerlerinin ise proje çalışmaları devam etmektedir. Devam eden ve hayata geçecek diğer projelerin toplam maliyeti 106 milyon liradır. Bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen sayın valimize ve diğer büyüklerimize teşekkür ediyorum."

Türkkan'ın konuşmasının ardından Vali Yasemin Özata Çetinkaya yıl içerisinde yapılan sınavlarda başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ederek, karnelerini verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Nevzat Türkkan Sinop Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title