Haberler

Okullarda Karne Heyecanı

Sakarya, Bolu, Bartın ve Karabük'teki öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki engelli öğrencilere karneleri evlerinde verildi.

Sakarya'da, Şehit Ali Borinli Özel eğitim okulundaki öğrencilere karneleri, Özel Eğitimden Sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Necmi Sağıroğlu ve Teftiş Kurulu Başkanı Fuat Kara tarafından verildi. Karnelerini alan öğrenciler mutluluklarının aileleriyle paylaştı.

Bolu

Bolu'da, Köroğlu İlkokulu ve Ortaokulunda düzenlenen törene Vali Aydın Baruş, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Hayri Coşkun, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılakaya ve okul müdürleri ile veliler katıldı.

Vali Baruş, törendeki konuşmasında, elde edilen başarıların yeterli olmadığına dikkati çekerek, "Burada en büyük görev gerek idareciler olarak bizlere, çocuklarımızla en yakın temasta bulunan öğretmenlerimize, çocuklarımıza moral verecek olan, onları moral olarak destekleyecek olan ailelere düşüyor. Hep birlikte hareket ettiğimiz zaman bunun başarılabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Çavuşoğlu da il genelinde 213 okulda yaklaşık 48 bin öğrencinin karne sevinci yaşadığını belirterek, "3 bin 647'si kadrolu, 281'i ücretli 204'ü özel okullarda olmak üzere toplam 4 bin 132 öğretmenimizle beraber 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini başarıyla kapatıyoruz " dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunu gösterileri ve koro dinletisi sunuldu. Karnelerini alan öğrenciler, hediye edilen oyuncak arabalarla sıralarında 'oynadı.

Engelli öğrencinin karnesi evinde verildi

Mudurnu Kaymakamı Murat Mete, Mudurnu Cumhuriyet Ortaokulu 3. sınıf öğrencisi bedensel engelli Emirhan Çelikateş'i (8), karnesini vermek için Kaygana Mahallesi Tabakhane Caddesi'ndeki evinde ziyaret etti.

Bedensel olduğu için evde eğitim alan Çelikateş, Kaymakam Mete'yi annesi Şükran Çelikateş ve evde eğitim veren öğretmeni Tuğba Medine Tuncel ile kapıda karşıladı. Notlarının çok iyi olması nedeniyle Emirhan'a otomatik kumandalı araba hediye eden Murat Mete, aileye her konuda elinden gelen yardımda bulunacağını söyledi.

Emirhan'ın kafasından 4 ameliyat geçirdiği söyleyen baba Vedat Çelikateş, "Şu an iyi ve evde eğitim görüyor. Devletimize, öğretmenlere, emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bizi yalnız bırakmıyorlar, çok mutluyuz, sevinçliyiz" şeklinde konuştu.

Bartın

Bartın'da, Cumhuriyet Ortaokulunda düzenlenen törende konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, il genelinde 2015- 2016 eğitim öğretim yılı ilk dönemini olumsuz ciddi bir olay yaşanmadan tamamlamanın huzurunu yaşadıklarını söyledi.

Vali Azizoğlu ve protokol üyelerinin öğrencilere karnelerini dağıttığı törene, Garnizon Komutanı Deniz Piyade Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır ile öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Karabük

Karabük'te, Şehit Nurettin Seki İlkokulu ve Yavuz Sultan Selim Ortaokulundaki törende konuşan Vali Orhan Alimoğlu, kentin eğitim alanında başarılı olduğunu, bunda öğrenciler kadar öğretmen ve velilerin de büyük katkısının bulunduğunu aktardı.

Devlet olarak eğitim alanında ne yapılması gerekiyorsa yaptıklarını anlatan Alimoğlu, karne alan bütün öğrencileri tebrik etti.

Vali Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Cihan Ulukaya, Emniyet Müdürü Serhat Ezsever, Milli Eğitim Müdürü Ali Köse ve protokol üyelerinin öğrencilere karnelerini dağıttığı törene, öğretmenler ve veliler de katıldı.

Safranbolu ve Yenice ilçelerinde de 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle karne dağıtım töreni düzenlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Karabük Bartın Bolu Politika Güncel Haberler

title