Haberler

Okullarda Din Dersi Okutulması

Eski Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, son zamanlarda din dersinin seçmeli olmalı konusundaki tartışmalara değinerek, "Okullarımızda din dersi mutlaka okutulmalı" dedi.

Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen 3. Ramazan Kültür Etkinlikleri'ne katılan Prof. Dr. Hüseyin Peker, "İnanan İnsan Nasıl Olmalı?" konulu bir konferans verdi. Yüce Allah'ın insanların kötü insan olmamaları ve Allah'a kulluk vazifelerine yerine getirebilmeleri için peygamberler gönderdiğini hatırlatan Prof. Peker, "İnsanlar istek ve arzularına gem vuramazlarsa, o istek ve arzularını 'ilah' yerine koymuş olurlar ki, bu insanlar için felaket olur" diye konuştu.

Dünya hayatının gelip geçici olduğunu, insanların akıllarını iyi kullanarak hem bu dünya hem de ahiret hayatı için çalışmaları gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Peker, dünyada ne varsa Allah'ın birliğini ve tekliğini gözler önüne serdiğini ama insanların dünya işlerine dalarak bunu göremediklerini dile getirdi. Peker, "İnsanlar bazı olaylar karşısında duyarsız kalıyorlar. Oysa ki öyle mi olmalı? Hayır. Mümkünse hatayı eliyle, değil ise sözle oda mümkün değilse buğzetmelidir. İşte bu nedenle Müslümanlar

çevresinde olup bitenlere kayıtsız kalamaz. Başka bir deyişle pasif değil, etrafındakilere duyarlı, aktif Müslüman olmayız" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Peker, din derslerinin zorunlu olup olmaması konusundaki tartışmalarla ilgili şunları kaydetti:

"Devlet, vatandaşını düşünmek zorunda. Bu nedenle de okullarda din derslerini okutmalıdır. Zaten dinlerin ortak özelliği insanları doğru kılmaktır. Bu nedenle özellikle genç yaşlarda alınması gereken din eğitimi mutlaka okullarımızda okutulmalıdır. Ülkemizin geleceği olan gençlerimize dinimizle ilgili doğru bilgileri vererek, onların gelecekte kötü sapkınlıklar içerisine düşmelerini önlemeliyiz. Okullarımızda mutlaka din dersi okutulmalı. İsteyen öğrenciler ise istedikleri bir din konusunda ikinci bir

eğitimi almaları sağlanmalıdır."

Peker ayrıca, dinle ilgili 'yapma veya yapmama' konusunda zorlama olursa, laiklik ilkesine aykırı davranılmış olunacağını sözlerine ekledi.

Canik Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde yapılan konferansı Canik Belediye Başkanı Osman Genç, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar dinledi.

(SAM-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title