Haberler

Okullarda Derslik Açığı Sorunu Bitti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Okullardaki Derslik Açığı Sorununu Büyük Oranda Çözdü. Hayırseverler Yardımıyla Son Dört Yıl İçinde En Kaliteli Malzemeden Her Biri 30 Kişilik Olan 100 Bin Derslik Yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullardaki derslik açığı sorununu büyük oranda çözdü. Hayırseverler yardımıyla son dört yıl içinde en kaliteli malzemeden her biri 30 kişilik olan 100 bin derslik yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, kalabalık sınıflar ve bir sırada üç kişi oturan öğrenci görüntüsünü kaldırmak için harekete geçerek, derslik açığını büyük oranda kapattı. MEB Yatırımlar ve Tesisler Daire Başkanı Prof. Dr Abdussamet Arslan, 4 yılda 100 binin üzerinde derslik yaptıklarını belirterek, "Bu 6 milyon öğrencinin eğitim göreceği yer anlamına gelir" dedi.

Laboratuarları, dernek ve faaliyet odaları ayrı olan dersliklerin standartları da bir hayli yüksek olan sınıfların 30'ar kişilik olduğunu belirten Arslan, "Öğrencilerin soluyacakları hava hesaplanarak yapıldı. En kaliteli malzemeler kullanıldı. Derslik yapımında hayırseverlerin de rolü büyük. Dersliklerin dörtte birini hayırseverler yaptırdı. Buda 22 bin civarında derslik anlamanı geliyor. 2007 yılında Türkiye'nin derslik açığının 40 binlere kadar indi" diye konuştu.

(EDA-EDA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title