Haberler

"Okullar Tüm Din Mensuplarına Açılsın"

İngiltere'de Faaliyet Gösteren Ulusal Öğretmenler Sendikası, Ülkede Tek Dini İnancın Mensuplarının Eğitim Gördüğü Okul Sistemine Son Verilmesini, Bütün Okulların Her Dinin Mensuplarına Açılmasını, Haç ve Başörtüsü Gibi Konularda Esneklik Sağlanmasını İstedi.

İngiltere'de faaliyet gösteren Ulusal Öğretmenler Sendikası, ülkede tek dini inancın mensuplarının eğitim gördüğü okul sistemine son verilmesini, bütün okulların her dinin mensuplarına açılmasını, haç ve başörtüsü gibi konularda esneklik sağlanmasını istedi.

Sendikadan yapılan açıklamada, okul üniformaları ve okullarda verilen yemeklerin, bütün dinlerin gereklerini karşılayacak şekilde olması gerektiği bildirildi.

Okullarda, her dinin bayram gibi özel günlerine uygun farklı tatil takvimi uygulanmasını da isteyen sendika, dindar ailelerin çocuklarının din eğitimi konusundaki taleplerinin karşılanabilmesi için her dinden din adamlarının okullarda ders vermesi çağrısında da bulundu.

Bütün okulların çok dinli kurumlar haline getirilmesi gerektiğini belirten sendika, yaptığı açıklamada, kiliseler ve diğer dinlerin ibadet kurumlarının kontrolünde okul açılmasının ve bu kurumların dini inancına göre öğrenci seçmesinin önüne geçilmesi gerektiği belirtildi.

Kiliselere bağlı okullarda Hristiyan inancına göre yapılan günlük dini aktivitelerin bütün diğer dinleri de içine alacak şekilde genişletilmesi çağrısında da bulunulan açıklamada, belli bir dinin kontrolündeki okul sisteminin derhal terk edilmesi gerektiği kaydedildi.

Ulusal Öğretmenler Sendikası Genel sekreteri Steve Sinnott, bütün okullarda tüm dini inançların eğitiminin tam olarak verilmesinin sağlanmasının İngiltere'de yaşayan farklı din ve millete mensup herkese yarar getireceğini söyledi.

Okullarda rahip, imam gibi din adamlarının dini eğitim konusunda çocuklara yardım etmesinin sağlanması, öğrencilere kendi inançlarının gereğini yerine getirebilecekleri ibadet imkanlarının sunulması ve her dinin mensuplarının kendine has dini günlerinde okuldan izinli sayılmasının mümkün hale getirilmesi gereğine dikkat çeken Sinnott, yakın zamanda yapılan bir araştırmanın, sadece belli dinlerin mensuplarının gittiği okul sisteminin toplumda sosyal, etnik ve dini bölünmeye yol açtığına işaret ettiğini belirtti.

İngiltere'de devlete ait ortaokulların yarısına yakını bir dinin ibadet kurumları tarafından idare ediliyor. Din temelli 590'a yakın okulun 5'i Musevi, 2'si Müslüman, 1'i Sih öğrencilere eğitim verirken, kalanlar Protestan ya da Katolik kilisesi tarafından yönetiliyor. Kiliselerin kontrolündeki okulların günlük eğitim programlarında Hristiyanlık inancına yönelik aktiviteler yer alıyor. Belli dinlere bağlı okullar, kendi öğrencilerini kendileri seçip kayıtlarını yapıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title