Haberler

Okullar Tatil Oldu, Çocuklar Boyacılığa Başladı

2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılının Tamamlanmasıyla Birlikte Tatile Giren Öğrenciler Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesinde Tarlalarda Irgatlığa ve Bir Kısmı İse Şehirde Ayakkabı Boyacılığına Başladı.

2007-2008 eğitim ve öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte tatile giren öğrenciler Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde tarlalarda ırgatlığa ve bir kısmı ise şehirde ayakkabı boyacılığına başladı.

Eğitim ve öğretim yılının sona ermesi ile birlikte sevindiklerini ifade eden öğrenciler, heyecan ve sevinci yaşamadan iş yerlerinde çıraklığa gönderildiklerini ifade ettiler. Öğrenciler, Akçakale ilçesinde tatil demenin iş anlamına geldiğini ve tarlada çapa yapmak olduğunu belirttiler.

Okulların tatile girmesiyle birlikte akranlarının soluğu deniz sahillerinde aldığını ifade eden İlköğretim 7. sınıf öğrencisi Fatih Sağır, "Bu yıl yedinci sınıfa geçtim. Her yıl başarımdan dolayı teşekkür belgesi alıyorum. Buna rağmen yaz tatili nedir bilmiyorum. Benim için tatil okulun başladığı günden itibaren başlar. Okulun tatile girmesiyle birlikte sona erer. Ama diğer şehirlerde yaşayan arkadaşlarım benden daha şanslı. Çünkü onlar yazın denizin serin sularında yüzerken ben burada 48 derece sıcakta çalışmak zorunda kalıyorum" dedi.

Akçakale ilçesinde çocuklar en çok berber, kasap, cep telefon bayisi, pastaneci, fırın, ayakkabı boyacılığı ve tarlada ırgatlık işlerinde çalışıyor.

(MD-OÇ-Y) 26.06.2008 15:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title