Haberler

Okulda İnsan Hakları Semineri

Bartın İnsan Hakları Kurulu Tarafından Bartın Anadolu Lisesi'nde 250 Öğrenciye İnsan Hakları Konusunda Konferans Verilirken, Öğrencilere İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Hakkında Bilgiler Verildi.

Bartın İnsan Hakları Kurulu tarafından Bartın Anadolu Lisesi'nde 250 öğrenciye insan hakları konusunda konferans verilirken, öğrencilere insan hakları evrensel beyannamesi hakkında bilgiler verildi.

Bartın İnsan Hakları İl Kurulu Başkanı Celal Dinçer, İnsan Hakları İl Kurulu Üyeleri Özgül Yılmaz ve Rıza Çakın, Baro avukatlarından Tuğçe Gözde Yurtbay tarafından Bartın Anadolu Lisesinde verilen insan hakları eğitim seminerine okul müdürü Salih Saraman, öğretmen ve öğrenciler katıldı. İnsan Hakları İl Kurulu Başkanı Celal Dinçer, "Siz öğrencilerimizle birlikte olmaktan son derece mutluluk duyduğumu bilmenizi isterim. Sizlerden isteğimiz eğitim seminerimizdeki anlatımlı sunumun bitiminde kafalarınızda oluşacak en küçük bir soruyu dahi bizlere iletmenizdir" dedi. Bartın Barosu avukatlarından Tuğçe Gözde Yurtbay öğrencilere, çocuk hakları sözleşmesi hakkında bilgiler verdi. Çocuk haklarının devletimiz tarafından garanti altına alındığını da vurgulayan avukat Yurtbay, öğrencilerin çocuk hakları sözleşmesini muhakkak okumaları gerektiğini belirtti.

Eğitim seminerinin sonunda öğrencilere aileleriyle, öğretmenleriyle birlikte hareket ederek sorunlarına çözüm aramalarını, bu konuda Bartın Valiliği olarak da her zaman öğrencilerimizin yanında olduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı İnsan Hakları İl Kurulu Başkanı Celal Dinçer'e okul müdürü Salih Saraman, Bartın Valiliğinin eğitime ve öğretime verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

(MAO-OS-Y) 22.02.2008 17:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title