Haberler

Okula Giden Kız Çocuk Sayısı Artacak

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde cinsiyet ve bölgesel farklılıkları gidermekte kararlı.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Grup Başkanı Dr. İbrahim Üzkurt,

"Bakanlığımızın orta vadeli planında ve 2010-2014 stratejik planlamasında

'eğitime erişim bakımından cinsiyet ve bölgesel farklılıkları gidermek' hususu öncelikli hedefler arasında yer almaktadır" dedi.

Üzkurt, Adıyaman'da, "Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Artırılması" projesinin tanıtım toplantısında, AB uyum sürecinde kadına yönelik pozitif ayrımcılık kapsamında, sosyal ve ekonomik hayatta kadının daha fazla rol almasını sağlayan resmi politikalar doğrultusunda, eğitimin kalitesinin artırılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Projenin bu kapsamda hayata geçirildiğini ifade eden Üzkurt,

"Bakanlığımızın orta vadeli planında ve 2010-2014 stratejik planlamasında

'eğitime erişim bakımından cinsiyet ve bölgesel farklılıkları gidermek' hususu öncelikli hedefler arasında yer almaktadır" diye konuştu.

-Bütçesi 16 milyon Avro-

Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin ise projenin bütçesinin 16 milyon Avro olduğunu belirtti.

Projenin özel hedefleri, "İlk ve orta öğretim düzeyinde okullulaşma oranını arttırmak, okul terk oranını düşürmek, iş gücünün mesleki beceri ve yeterliliklerini arttırmak ve ailelerin eğitimin önemi konusunda bilinçlenmelerini sağlamaktır" diyen Öztin, projenin hedef grupları arasında öğrencilerin, özellikle ilk ve orta öğretim düzeyindeki kız çocuklarının, okulu terk etmiş veya terk etme riski olanların bulunduğunu kaydetti.

Öztin, kadının en temel insan haklarından birinin eğitim hakkı olduğunu vurgulayarak, son 9 yılda hayatın her alanında kadın erkek eşitliğini sağlamak için yapılan yasal düzenlemelerin yanında, kadınların eğitime katılmaları ve eğitim düzeylerinin arttırılmasına büyük önem ve öncelik verildiğini söyledi.

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan da Adıyaman'ın eğitim durumu hakkında sinevizyon eşliğinde sunum yaptı.

Projenin tanıtım toplantısına bazı daire müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

Muhabir: Hakan Furkan / Mehmet Güldaş

Yayıncı: Sevil Çelik - ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Levent Öztin Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title