Haberler

"Okula Giden Herkes Türkiye'nin Avrupa'da Olduğunu Bilir"

Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu'nun Yeni Başkanı Hıristiyan Demokrat Grubu üyesi Polonyalı Jacek Saryusz-Wolski, okula giden herkesin, Türkiye'nin Avrupa'da olduğunu bileceğini söyledi.

Jacek Saryusz-Wolski, Europolitics'e verdiği mülakatta, Avrupa Birliği'nin (AB) genişlemesiyle ilgili soruları yanıtladı. Bütün Avrupa ülkelerinin AB üyesi olabileceğini belirten Wolski, Avrupa'nın sınırlarının neresi olduğu sorusunu ise "Bunu okula giden herkes bilir" dedi.

Gürcistan'ın Avrupa'da olup olmadığı sorusuna "Evet, okuldayken bana öğretilen öyle olduğuydu" diyen Wolski, "Peki ya Türkiye" sorusunu ise "Yanıtını zaten biliyorsunuz" diyerek verdi.

ABHaber'de de yayınlanan mülakatta Jacek Saryusz-Wolski, AB'nin yeni genişleme dalgalarına açık olması ve sınırları konusunda kesin kararlar almaması gerektiğine değindi. Wolski başkanlığı döneminde komisyon içerisinde politik ve coğrafik bir denge kurmayı hedeflediğini belirtti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title