Haberler

Okul Yöneticiliği Sınavına İlişkin İddialar

Tokat Milli Eğitim Müdürü Yazıcı: "Herhangi bir yanlışlık varsa, birinin hak kaybı söz konusu ise bu idari yargı tarafından çözülecektir"

Tokat Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, okul yöneticiliği mülakat sınavında, bir sendikanın üyelerine fazla puan verildiği iddialarına ilişkin, "Herhangi bir yanlışlık varsa, birinin hak kaybı söz konusu ise bu idari yargı tarafından

çözülecektir" dedi.

Yazıcı, makamında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun, okul yöneticiliği mülakat sınavında bir sendikanın üyelerine fazla puan verildiği iddialarını hatırlatıp görüşünü sorması üzerine, Yazıcı, mülakat uygulamalarının zaman zaman tartışıldığını söyledi.

Yıllardır bütün yönetim sistemlerinin bunu tartıştığını dile getiren Yazıcı, mülakatı yapan komisyonda yer almadığını bildirdi.

Levent Yazıcı, tabloya bakarak belli bir sendikanın üyelerinin fazla not aldığını söylemenin bir değerlendirme olduğunu belirten Yazıcı, şöyle konuştu:

"Hiçbir uygulamada Milli Eğitim Müdürlüğü veya başka bir yapının, kendi personelinin bilgilerini açıp da, 'gel bakalım sen hangi sendikadaydın?' diye bakmaması gerekiyor. Böyle bir olgu olmaması gerekiyor. Ben şahsen il müdürü olarak komisyondaki hiçbir arkadaşıma, hiçbir kimseyi işaret etmedim. Bunu çok açık, net bir şekilde söylüyorum. Hiç kimseye, 'şu kişi daha iyi değerlendirilebilir' anlamına gelebilecek şekilde bir isim üzerinde durmadım."

Bütün sınav sorularının komisyon tarafından hazırlandığını ifade eden Yazıcı, "Bu sorular mühürlendi, Halk Eğitimde kameralı bir odaya koyuldu. Odadan sorular komisyon eşliğinde, benim de nezaretimde alındı ve komisyona teslim edildi. Artık bundan sonrası komisyonun 3 günlük çalışmasıydı" dedi.

Bu tür iddiaların yargısal denetime tabi olduğunu belirten Yazıcı, "Herhangi bir yanlışlık varsa, birinin hak kaybı söz konusu ise bu da idari yargı tarafından çözülecektir" ifadesini kullandı. - Tokat

Kaynak: AA / Yerel

Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title