Haberler

Okul Yapılmayınca Arsasını Geri Aldı

Giresun'un Bulancak İlçesi'nde Oturan 64 Yaşındaki Hayret Yirmibeş, Koşulu Olarak 10 Yıl Önce Bağışladığı 10 Dönümlük Arsayı Geçen Süre İçerisinde Çalışma Yapılmadığını Görünce Mahkeme Kararı ile Geri Aldı.

GİRESUN'un Bulancak İlçesi'nde oturan 64 yaşındaki Hayret Yirmibeş, koşulu olarak 10 yıl önce bağışladığı 10 dönümlük arsayı geçen süre içerisinde çalışma yapılmadığını görünce mahkeme kararı ile geri aldı.

Hayret Yirmibeş, Uçarlı Mahallesi'ndeki 9 bin 924 metrekarelik arsaya babası Ali Haydar Konyalıoğlu'nun adının verilmesi koşuluyla 1998 yılında dönemin Giresun Valisi Erhan Tanju ve Bulancak Kaymakamı Hüseyin Kulözü ile protokol imzalandığını söyledi. Yirmibeş, ailemin tek çocuğu olduğunu anlatırken şöyle dedi:

“Babam Ali Haydar Konyalıoğlu eğitime önem veren bir insandı. İlçeye bir ortaokul yaptırdı ayrıca eğitime birçok katkısı oldu. Babamdan eğitime destek bayrağını devraldım. Uçarlı Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 10 dönümlük arsayı babamın isminin verileceği bir okul yapılması için bağışladım. Ancak, geçen süre içinde araziye kazma vurulmadığını gördük. 2005 yılında konuyu Kaymakam Bayram Yılmaz'a ilettik. Kaymakam Yılmaz da 2006 yılında Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) yapılacağını söyledi. Yıl sonuna kadar yine çalışma yapılmadığını gördük ve 2007 yılında arsamı almak için dava açtık. Yaklaşık 1 yıl süren davayı kazandık. Şimdi bu arsaya babamın adını vereceğim okulu ben yapacağım.”

Hayret Yirmibeş’in avukatı Ertan Apaydın ise, açtıkları davada Bulancak Asliye Hukuk Mahkemesi'nin protokol şartlarının yerine getirilmediğine karar vererek arsanın sahibine geri verilmesini kararlaştırıldığını, temyiz sonucunun çıkmasının hemen ardından arsaya imar izni verilmesi için başvuracaklarını ve inşaata başlanabileceğini söyledi.

Bulancak Kaymakamı Bayram Yılmaz ise, arazinin Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü'nce incelettirildiğini ve arazi ve zeminin okul yapılmasına elverişli olmadığına dair rapor verildiğini kaydetti.    

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title