Haberler

Okul Temizliğini öğrenci ve öğretmenler Yapıyor

Bitlis ve Bağlı Köylerde öğrenci ve öğretmenler Okulun Tüm Hizmetlerini Kendileri Yapmak Zorunda Kalıyor.

Bitlis ve bağlı köylerde öğrenci ve öğretmenler okulun tüm hizmetlerini kendileri yapmak zorunda kalıyor.

Özellikle köy okullarındaki öğrenciler soba yakıp, temizlik yapıyor. Evden getirdikleri kâğıt ve odun parçalarıyla soba yakan öğrenciler sınıflarını ısıtmaya çalışıyor. Öğretmenler de öğrenciler ile birlikte okulun temizlik işlerini yaparken; Eğitim- Sen Bitlis Şube Başkanı Abdulgani Cayhan, “Köy okullarımızda kömürü tutuşturmak için öğrenciler evlerinden getirdiği tezek ve odunlar kullanılıyor. Geçen yıl Ağrı Doğubeyazıt'ta yaşanan ve 1 öğretmenimizin hayatına mal olan olayı unutmadık” dedi.

Bitlis'teki okullarda yardımcı personel sıkıntısı nedeniyle öğrenciler, sınıftaki sobaları evlerinden getirdikleri tezek ve odunlarla yakmaya çalışıyor. Öğretmenler, öğrencilerle birlikte hafta sonları okulu temizliyor. Öğrenciler, sabah okula geldiklerinde buz gibi sınıflarla karşılaştıklarını anlatırken, kömürleri tutuşturmak için evden getirdikleri tezek, odun, çalılarla sobayı tutuşturduklarını, geçen yıldan kalan kitapları da yaktıklarını anlattı.

Eğitim- Sen Bitlis Şube Başkanı Abdulgani Cayhan, okullardaki yakacak ve okulların fiziki durumu konusunda ciddi sorunlar yaşandığını, Bitlis ve bağlı köylerdeki okullarda ciddi önlem alınması gerektiğini söyledi. Cayhan, sorunların çözümü için Milli Eğitim Müdürlüğü'nün girişimde bulunmadığını öne sürereky, şöyle konuştu:

“Köy okullarımızda başta yakacak olmak üzere büyük temizlik sorunu mevcut. Okullarımızda yardımcı personel açığını öğretmen ve öğrenciler kapatıyor. Birçok köy okuluna kalitesiz kömür gönderilmiş. Bunu okullarda öğretmen ve öğrenciler yakıyor. Bu görev ne öğretmenin ne de öğrencilerindir. Kömürü tutuşturmak için öğrencilerin evlerinden getirdiği tezek ve odun kullanılıyor. Geçen yıl Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde 1 öğretmenimizin yaşamına mal olan olayı unutmadık. Milli Eğitim, bu tehlikeyi göz önünde bulundurmalı. Okullarımızda temizlik ve soba yakmak için yardımcı personel bulundurulmalı. Bazı okullarda eski kitaplar bile yakılıyor. Bunlar yakılma yerine eğitimde kullanılmalıdır. Ayrıca soba yakma beceri isteyen iştir. Öğrenci ya da öğretmen bunu bilemez. Böyle bir tehlikeli işte öğretmen ve öğrencinin bulundurulması son derece yanlıştır. Bu konuya Milli Eğitim Müdürlüğü ve bakanlık çözüm bulmalıdır. Bundan sonra ortaya çıkacak durumlardan başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü de sorumludur. Isınmak için kitaplarını yakan öğrencilerden yola çıkarsak eğitimin durumunun ne kadar içler acısı durumda olduğunun fotoğrafını görürüz.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title