Haberler

Okul Öncesi Eğitime Öncelik Verilecek

Erzincan Milli Eğitim Müdürü Sami Zeybek, Erzincan Genelinde 224 Okulda 2 Bin 36 Öğretmen ile 42 Bin 512 Öğrenciye Eğitim Verildiğini Belirterek, Özellikle Okul Öncesi Eğitimin Geleceğe Yönelik Olarak Büyük Önem Taşıdığını ve Bununla İlgili Olarak Çalışmaların Hızlandırılacağını Söyledi

Erzincan Milli Eğitim Müdürü Sami Zeybek, Erzincan genelinde 224 okulda 2 bin 36 öğretmen ile 42 bin 512 öğrenciye eğitim verildiğini belirterek, özellikle okul öncesi eğitimin geleceğe yönelik olarak büyük önem taşıdığını ve bununla ilgili olarak çalışmaların hızlandırılacağını söyledi

Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2007 yılı çalışmalarını değerlendiren Milli Eğitim Il Müdürü Sami Zeybek; Türkiye genelinde Erzincan eğitim noktasında 25, sırada bulunduğunu ve üniversitelere yerleştirmelerde ise 12. sırada yer aldığını ifade etti. Zeybek; "Doğu Anadolu Bölgesi şehri olan Erzincan'ın eğitim de kat ettiği bu başarıyı yeterli bulmuyoruz. Bu seviyeyi daha üst noktalara taşımak ve özelikle üniversiteye girişlerde birinci sıralarda yer almak için çalışmalarımız sürecektir. Tabiki eğitimde başarının sağlanması sadece Milli Eğitim'in yapacağı çalışmalarla yeterli olmamaktadır. Bu çalışmalara velileri de katarak Erzincan'daki eğitim kalitesini daha üst seviyelere taşıyacağız. Derslik ve öğretmen sayısıyla bölgede sorunsuz tek il olan Erzincan velilerin desteğiyle daha kaliteli eğitim, daha yüksek başarılara imza atacaktır." şeklinde konuştu.

Erzincan Milli Eğitim Müdürü Sami Zeybek açıklamasında ayrıca okul öncesi eğitimin önemine değinerek velilerin çocuklarını anaokullarına göndermelerini teşvik etmek amacıyla anaokulu fiyatlarını önümüzdeki süreçte aşağı çekerek, çocukların eğitimle daha erken yaşlarda tanışmalarını sağlayacaklarını söyledi.

(CM-İRT-Y)

28.12.2007 16:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title