Haberler

Okul Öncesi Eğitim Yüzde 8 Arttı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Göreve Geldiğinde Kentte Yüzde 11 Olan Okul Öncesi Eğitim Oranın 18 Aylık Zaman İçinde Yüzde 19'lara Ulaştığını Bildirdi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, göreve geldiğinde kentte yüzde 11 olan okul öncesi eğitim oranın 18 aylık zaman içinde yüzde 19'lara ulaştığını bildirdi.

Bakırköy'de özel bir anaokulunun açılışına katılan Özer, anaokulunun kurucusu emekli öğretmen Oya Akoğulları'nı girişiminden dolayı tebrik etti.

Çok sayıda ülkeyi gezdiğini ve ABD de dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinde okul öncesi eğitime yüzde 95-98 oranında değer verildiğini belirten Özer, “Ancak bizim annelerimizin, bacılarımızın çocuklarını elinden tutup da okullara götürdüklerinde 'Daha senin 7 yaşını doldurmana bir ayın var' deyip okuldan ağlayarak geri döndürülmesinin eziyetini ve çöküntüsünü bizler çektik. İnşallah sizler ileriyi gören bu düşüncelerinizle bundan sonra 3-6 yaş grubunun eğitimine büyük ölçüde değer verirsiniz ve bu şekilde çocuklarımız 21. yüzyılın ve çağın icaplarına göre kendilerinini yetiştirirler” dedi.

Özer, “Göreve geldiğim 21 Temmuz 2006 tarihi itibariyle İstanbul'da okul öncesi durum maalesef yürekler acısı yüzde 11, Türkiye genelinde yüzde 24,8'di. 18 aylık bir zaman dilimi içerisinde İstanbul yüzde 19'lara ulaştı” diye konuştu.

Ata Özer, eğitim ve öğretime gönül veren iş adamlarına da 4-5 sınıflık okul öncesi eğitime hizmet verecek bina yapmaları çağrısında bulundu.

Oya Akoğulları ile Şehremini Lisesi'nde 13 yıl birlikte çalıştıklarını anlatan Özer, “Öğretmen, kesinlikle bu camiadan kopamaz ve kopmamalıdır. Çünkü kendi erir, ama çevresindekileri daima yetiştirir” diye konuştu.

Ata Özer'i, “Hoşgeldin Ata öğretmenim” diyen karşılayan çocuklar, şarkı söyleyerek, şiirler okudu.

Daha sonra, Ece adlı kız çocuğu ile kurdele keserek anaokulunun açılışını gerçekleştiren Özer, Gizem Nur adlı kız çocuğuna da çeyizinde saklaması için kurdelenin bir parçasını verdi.

Özer, ardından sınıfları gezerek çocuklarla bir süre sohbet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title