Haberler

Okul Öncesi Eğitim Komisyonu Çalışma Toplantısı

Mersin'de Okul Öncesi Eğitim Komisyonu'nun İlk Çalışma Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül Başkanlığında Suphi Öner Öğretmenevi'nde Gerçekleştirildi.

Mersin'de Okul Öncesi Eğitim Komisyonu'nun ilk çalışma toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül başkanlığında Suphi Öner Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan okul öncesi eğitimden sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Çelik, çocukların sosyal hayatın içine atılmış bir tohum gibi olduklarını belirterek, "Onun varlığı kendisine bu çağlarda sunulan imkan ve kaynaklar ile şekillenip kıymetlenir. Çocuklukta aldığı izlenimler, sosyal ve kültürel değerler, ahlaki moral unsurları çocuklar ile birlikte gelecek kuşaklara taşınır. Gelecekteki hayatı da yarının çocukları kuracaktır. Bu yüzden, okul öncesi eğitim olgusuna bu açıdan yaklaşılması gerekir" dedi.

İl Mİlli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise, çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemin okul öncesi dönem olduğunu söyledi.

Okul öncesi dönemin, çocukların ileriki yaşlarındaki öğrenme yeteneği ve akademik başarıları üzerinde önemli etkilerinin olduğuna dikkat çeken Gül, 0-6 yaş döneminin, çocuğun gelişiminin en kritik, en ilginç, en çok dikkat isteyen ve ihmal edilmemesi gereken bir dönem olduğunu vurguladı.

Eğitim ihtiyacının önemli ve ağırlıklı bir bölümü olan ve eğitim sisteminin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitimin, çocukların ve ülkenin geleceği bakımından hayati önem taşıdığının altını çizen Gül, "Ayrıca ilimizin yoğun göç alan bir bölge olması, gelen nüfusun eğitim düzeyinin düşük olması, okul öncesi eğitime ihtiyacı olan çocuk sayısının sürekli artması nedeniyle ilimizde yapılan ve yapılacak olan okul öncesi eğitimle ilgili çalışmalar büyük önem taşımaktadır. Okul öncesi eğitim çağında olup, okul öncesi eğitimden faydalanamayan çocuklarımızı, okul öncesi eğitim kurumlarına kazandırmak ve eğitimde fırsat eşitliği yaratmak çok önemlidir. Okul öncesi eğitimin, çocuğun birey olmasında ne denli etkili rol oynadığını, tüm gelişim alanlarının bu dönemde eğitimle yönlendirilerek geliştirilebileceğini, bireysel farklılıklarının ortaya çıkarılmasında yardımcı olacağını, ebeveynlere aktarmak ve okul öncesi eğitimin gerekliliğine inandırmak, öncelikli hedeflerimiz olmalı" diye konuştu.

Gül, kampanya ve çalışmalarla Mersin'deki tüm kişi, kurum ve kuruluşların da desteğini alarak kamuoyunda okul öncesi eğitim bilincini oluşturmayı ve bir yıl içerisinde Mersin'de yüzde 40 olan okullaşma oranını yüzde 50'ye çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Daha sonra, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül tarafından, okul öncesi eğitimin geliştirilmesi için düzenlenen afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

(ÖT-AB-Y) 09.04.2008 12:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title