Haberler

Okul Müdürlerine Yönetim Semineri

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü'nce, İlköğretim Okullarının Müdürlerine Yönelik Düzenlenen 'Okul Yönetimi Geliştirme Semineri' Merkez İlköğretim Okulu'nda Başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü'nce, ilköğretim okullarının müdürlerine yönelik düzenlenen 'Okul Yönetimi Geliştirme Semineri' Merkez İlköğretim Okulu'nda başladı.

Daha önce bakanlık tarafından açılan kurslara katılan ilköğretim müfettişleri ve Ankara'dan gelen 2 ayrı okul müdürü tarafından verilecek olan 5 günlük seminere, il genelindeki 124 ilköğretim okulu müdürleri katılıyor. Seminerin açılış törenine katılan Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, okulların yarı yıl tatiline girmesiyle yoğun bir hizmet içi eğitim semineri döneminin başladığını, ilde şu an 3 ayrı seminerin devam ettiğini söyledi.

Okul müdürlerinin bir eğitim kurumunun her şeyi olduğunu, görev ve sorumluluklarının da ağırlığına işaret eden Sezer, "Şu sözü hiç unutmayın. 'Bir okul, müdürü kadar iyidir' İşte bu sözde herkes kendini bir yere koysun. Hepimiz o sıralardan geçtik. Büyüklerimizden farklı bir yaklaşım bekledik ve sıkıntılarımıza çare bulur anlayışıyla müdürlerimize koştuk. Sizler çözüm mekanizmasısınız" dedi.

Koltukların fiziken doldurulmasının o kadar önemli olmadığını, önemli olanın bir bütün olarak beyin olarak da makamların doldurulması gerektiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, personel konusundaki sıkıntıların sadece okullarda değil, bakanlığın genelinde yaşandığına işaret etti. YİBO'ların personel konusunda daha şanslı olduğunu, hizmet alımından faydalanma imkanlarının bulunduğunu da ifade eden Sezer, devletin çocukların hizmetine her türlü imkanı sunduğunu, bununda kıymetinin bilinmesi gerektiğini kaydetti. Okul müdürlerinden kendilerini bir ticarethanenin sahibi gibi görmelerini de isteyen Yusuf Sezer, "Bizler ve sizler mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmak zorundayız. Okulu sabah erken açacaksınız, akşam geç kapatacaksınız. Hiç kimse bizi bu göreve zorla götürmedi. Hepimiz isteyerek geldikse bu görevlere bunun da hakkını vermek zorundayız" diye konuştu.

Okullardaki şiddet konusuna dikkat edilmesi gerektiğini, ilde bu konuda ciddi bir olayın şu ana kadar vuku bulmamış olmasının da sevindirici olduğunu vurgulayan Sezer, bugüne kadar okullarda bu yönde bir sıkıntının yaşanmamış olmasının bundan sonra yaşanmayacağı anlamına gelemeyeceğine dikkat çekti.

Eğitim kurumlarının yönetimindeki yeniliklerin mutlaka uygulanmasını da isteyen Sezer, bu seminerin yeniliklerin biran önce yerleşmesi konusunda büyük önem taşıdığını ifade etti ve başarı dileklerinde bulundu.

(MK-BÖ-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title