Haberler

Okul Müdür Yardımcısı Darp Edildi

Adıyaman Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Abuzer Deniz, bir öğrenci velisi tarafından darp edildiği iddiasıyla hastaneye yatırıldı.

Adıyaman Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Abuzer Deniz, bir öğrenci velisi tarafından darp edildiği iddiasıyla hastaneye yatırıldı. Müdür Yardımcısı Abuzer Deniz'e, Eğitim Bir-Sen Başkanı Ali Deniz geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Bir öğrenci velisi tarafından bilinmeyen nedenlerden dolayı darp edildiği iddia edilen Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Abuzer Deniz, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Müdür Yardımcısı Abuzer Deniz'in darp edildiği haberini alan Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz ve sendika üyeleri hastaneye geçerek burada Müdür Yardımcısı Abuzer Deniz'e, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bu tür konulardan dolayı öğretmenlerin huzurunun kaçtığını dile getiren Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkan Ali Deniz, "Eğitimcilere yönelik şiddet gün geçtikçe artıyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim ve öğretiminde fedakar, cefakar çalışmalar yapan eğitimcilerin karşı karşıya kaldığı şiddet ve baskı eğitimcilerin tahammül sınırlarını zorluyor.

Son olarak bu gün Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Abuzer Deniz, bir veli tarafından okulda darp edilmesi neticesinde yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. İlimizde birçok öğrenci yetiştirmiş olan emektar öğretmenimiz uğradığı şiddet neticesinde burnu kırılmış olarak hastaneye kaldırılmıştır. Bu saldırı tüm eğitim camiasına karşı yapılmıştır. Maruz kaldığımız şiddet karşısında yetkili mercilerden herhangi bir müdahalenin olmaması ve yasal düzenlemeler yoluyla önlem alınmaması biz eğitimcileri ziyadesiyle endişelendirmektedir" dedi. Yaşanan saldırıyı kınadıklarını vurgulayan Başkan Deniz, "Tek tesellimiz bir can kaybı olmamasıdır. Otuz yılı aşkın hizmeti ile nesil yetiştiren öğretmenimize reva görülen şiddet insani ve vicdani bir yoksunluğun tezahürüdür. Olayın yaşandığı okulda bütün çalışanlar tedirgin olmuştur. Eğitim ve öğretim ortamı zedelenmiş, öğrencilerimiz yaşanan olay dolayısıyla olumsuz bir örneğe şahit olmuşlardır. Yasal düzenlemelerin bir an evvel yapılması gerektiğini tekrar ediyoruz. Caydırıcı nitelik taşıyan yasal düzenlemelerin yapılmasında sorumluluk alınmalıdır. Olayda yaralanan emektar öğretmenimize acil şifalar diliyoruz. Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şubesi olarak öğretmenimize her türlü maddi, manevi ve hukuki desteği vererek yaşanan bu menfur olayın takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Bir Sen Dumlupınar Ali Deniz Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title