Haberler

"Okul Dede"nin Yaşarken Heykeli Yapılacak

Bugüne Kadar 3 İlköğretim Okulu, 1 Turizm Meslek Lisesi, 1 Meslek Yüksekokulu, 1 de Anadolu Lisesi Yaptırarak

Muğla'nın Datça İlçesi'nde bugüne kadar 3 ilköğretim okulu, 1 turizm meslek lisesi, 1 meslek yüksekokulu, 1 de Anadolu lisesi yaptırarak Datçalılar'ın "Okul Dedesi' unvanını alan 81 yaşındaki hayırsever işadamı Kazım Yılmaz'ı yaşarken heykeli dikilecek olmasının heyecanı sardı.

Datça Belediye Meclisi'nin ocak ayı olağan toplantısında oy birliği ile heykelinin dikilmesi kararlaştırılan yerde, 2 heykeltraşla incelemelerde bulunan Yılmaz, heykelin dikileceği günü büyük bir merakla beklediğini söyledi.

Muğla Üniversitesi öğretim üyesi heykeltraşlar Orhan Tekin (42) ve Deniz C. Koşar (27) ile Marmaris yolu üzerinde ilçe merkezi girişindeki kendi yaptırdığı Reşadiye Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu önüne dikilecek olan heykelle ilgili çalışmalar hakkında bilgi alan Yılmaz, "Datçalılar beni sevdiği için buraya heykelimin dikilmesini istiyor. Belediye de bunu uygun görmüş. Datça'nın girişinde yaptırmış olduğum Reşadiye Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu önüne heykelim dikilecek. Bugün burada heykelin yapımını gerçekleştirecek olan 2 heykeltraş ile ön inceleme yapmak için bulunuyorum. Datça'ya yakışır bir heykel olacağına inanıyorum" dedi. Yılmaz, heykelin maliyetinin Datça'da faaliyet gösteren Halıcı Otel'in sahibi Denizlili hemşehrisi işadamı Ahmet Urkay tarafından karşılanacağını açıkladı.

KIZ ÖĞRENCİ İLE OLACAK

Heykel ile ilgili ön çalışmaların tamamlandığını belirten heykeltraş Orhan Tekin, "Okul bahçesi önünde, yarısı dışarıda yarısı içerde kalacak olan daire şeklindeki bir platformun üzerine konulacak heykel 2 metre boyunda olacak. Kazım Yılmaz, yanındaki 1 kız öğrenciyi elinden tutuyor şekilde bir kompozisyon düşünüyoruz. Kazım Yılmaz gibi eğitim gönüllüsü bir insanın heykeli yapmak bizim için büyük bir onurdur" diye konuştu.

Heykel ile ilgili teknik bilgiler veren heykeltraş Deniz C.Koşar, "Heykel, dış mekanda olacağı için hava koşullarına dayanıklı olması gerekiyor. Dolayısıyla buna göre bir planlama yaptık. Bronz görünümlü polyester yapmayı düşündük. Bu şekilde daha uygun olacağına inanıyoruz" dedi.

KAZIM YILMAZ KİMDİR?

20 Mart 1930 Denizli doğumlu olan hayırsever işadamı Kazım Yılmaz, inşaat işleri ve müteahhitliğin yanı sıra turizm ve otelcilik alanında faaliyetlerde bulundu. Datça'da ilk kez 1995 yılında, Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu'nu yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladı. 1999 yılında İstanbul'daki işlerini bırakıp Datça'ya yerleşti. İkinci okulu eşi adına yaptırdığı Özcan Yılmaz Turizm Meslek Lisesi'ydi.

Yılmaz, daha sonra okullar zincirine sırasıyla Yılmazlar İlköğretim Okulu, Reşadiye Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu ve Muğla Üniversitesi Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulunu ekledi. Son olarak geçen yıl Datça Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi'ni yaptıran Yılmaz, bir de ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki Palamutbükü'ne sağlık ocağı yaptırmak üzere Muğla Valiliği ile protokol imzaladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title