Haberler

Okul Birincisi Engelli Öğrenci Mertcan Şiir Kitabı Çıkardı

AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesindeki Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi'nde okuyan bedensel engelli Mertcan Budak (20), 'Gönlümün Hazineleri' adını verdiği 48 sayfalık şiir kitabı çıkardı. Okulunun birincisi olan Budak, kitabında insan sevgisine yer verdiğini söyledi.

Doğubayazıt'ta yaşayan Leyla (57) ve Osman Budak (60) çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü Mertcan, dünyaya geldikten 7 ay sonra sarılık nedeniyle Ankara'ya sevkedildi. Buradaki tetkiklerde hastalığına teşhis konulamadı. Mertcan bedensel engelli kalarak tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Hayata küsmeyen Mertcan, ilk ve ortaokulu başarıyla geçtikten sonra Ahmedi Hani Anadolu Lisesi'ne kaydoldu. Okulunun en başarılı öğrencisi olan Mertcan, şiire olan sevgisi nedeniyle kitap çıkardı. 'Gönlümün Hazineleri' kitabında insanlara ve doğaya olan sevgisini dile getirdiğini belirten Mertcan, ailesi ve öğretmenlerinden büyük destek gördüğünü anlatarak, "Boş zamanlarımda şiir kitapları okuyorum, şiir yazıyorum, derslerimi çalıyorum, sosyal medyada geziniyorum. Telefonda sosyal medyayı kullanmak hoşuma gidiyor. Ben en çok şair ve yazarlardan Yunus Emre ve Tefik Fikret'in kitaplarından hoşlanıyorum. Mehmet Emin Bayar'ın 'İnsanlık sevgisi' şirinin bulunduğu kitaptan çok etkilendim" diye konuştu.

Kendisi gibi engellilere seslenen Mertcan, "Hiçbir zaman hayat mücadelesini bırakmayın. İnsan mücadele etti mi başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Bir de bu hayatta en önemli şey budur. Hayatı, doğayı, hayvanları, en önemlisi insanları sevin. Bunları yaptıktan sonra hayatın ne kadar güzel olduğunu göreceksiniz" dedi.

Koyu bir Galatasaray taraftarı olduğunu ifade eden Mertcan Budak, bir gün tribünde maç izlemeyi düşlediğini ifade ederek, "İnşallah bu güzel kulüpten bir gün maçlarını izlemem için davet alırım. En büyük hayalim bir gün maçları stadyumda izlemek" temennisinde bulundu.

Baba Osman Budak, Mertcan'ın doğumundan 7 ay sonra rahatsızlandığını belirterek, "Ankara'da yapılan tedavinin ardında tıbben fizik tedaviyle düzeleceğini söylediler. ve o yıldan bu yana sevgiyle birlikte oğlum biraz düzeldi. Kitap yazma sevgisi, Edebiyat öğretmenleri tarafından dersi Mertcan'a daha çok sevdirerek, şiir yazmaya teşvik ederek sevdirdi" dedi.

Budak için sınıf arkadaşları ve öğretmenleri sınıfta Galatasaray forması ve sürpriz pasta ile kutlama yaptılar. Budak, yoğun duygular içinde kitabını imzalayarak arkadaşlarına hediye etti.

- Ağrı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Lisesi Doğubeyazıt Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title