Haberler

Oktoberfest 182'nci Kez Münih'te...

Dünya'nın en büyük açık halk festivali olarak bilinen tarihi Münih Bira Bayramı - Ekim Şenliği (Oktoberfest) 19 Eylül Cumartesi günü başlıyor.

Dünya'nın en büyük açık halk festivali olarak bilinen tarihi Münih Bira Bayramı - Ekim Şenliği (Oktoberfest) 19 Eylül Cumartesi günü başlıyor. Şenlik alanında son hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. 182. kez düzenlenecek olan şenlik 4 Kasım'a kadar sürecek. Tüm Dünyanın büyük ilgi gösterdiği geleneksel şenliğe bu yıl en az 6 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Bira Bayramı Cumartesi günü saat tam 12.00'de Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter'ın 200 litrelik bira fıçısını musluk çakarak açmasıyla başlayacak. Şenlikte, "Mass denilen bir litrelik bardaklarda bira içilirken, bu yıl için bir "Mass biranın fiyatı 10,10 ile 10,40 euro (34 ile36 TL) arası belirlendi. Bu yıl da en az 7 milyon litre bira içilmesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl 6,3 milyon ziyaretçi 7,7 milyon litre bira içmişti. Biradaki alkol oranı ortalama olarak yüzde beş olurken, en fazla alkol oranı yüzde 6,3 ile Hofbraeu birasında bulunuyor. Bira festivalinde toplam 118 bin kişi kapasiteli dev bira çadırları, hafta içi saat 10 - 22.30 ve hafta sonları 9 - 22.30 saatleri açık olacak. En büyük bira çadırı olarak, 10 bin kişi kapasiteli Hofbreau çadırı hizmet veriyor. Münih'te başlayacak olan bira festivalinin yanı sıra artan mülteci akımı kent idarecilerini düşündürüyor. Özellikle kente tren yolu ile geleceklerin, tren garında mülteci akımını yaşayacak olmalarından rahatsızlık duyuluyor.

Münih polisi her yıl olduğu gibi bu yıl da İsviçre, İtalya ve Fransa'dan gelen polislerden destek alacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eylül Münih Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title