Haberler

Oktay Vural'dan Jennifer Lopez Değerlendirmesi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapımı tamamlanan Cratos Premium Hotel'in açılışında vereceği konseri iptal eden dünyaca ünlü sanatçı Jennifer Lopez'e bir tepki de MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan geldi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapımı tamamlanan Cratos Premium Hotel'in açılışında vereceği konseri iptal eden dünyaca ünlü sanatçı Jennifer Lopez'e bir tepki de MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan geldi. Vural, ayrıca Rumları da eleştirerek bunun insanlık dışı bir olay olduğunu söyledi.

Giresun'da bulunan Vural, konuyla ilgili kendisine yöneltilen bir soru üzerine, "Nasıl bir rezalettir bu. Bir sanatçının bir yerde konser vermesini engelleyecek ve oradaki kişilerin sanatla buluşmasını engelleyecek bir zihniyet var. Kiminle müzakere ediyoruz. Hayat hakkı yok mu Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin" dedi. Kuzey Kıbrıs'a uygulanan ambargonun hala devam ettiğini ifade eden Vural, "Rumlar, Kuzey Kıbrıs'ta her türlü faaliyeti engellemek için Avrupa Birliği'ni kullanıyor. Ama Başbakan da kalkıp 'Gazze'nin kaderi neyse o olacak' diyor. Sen bir kere Kuzey Kıbrıs'ın durumuna bir bak. Yazık günah ya. Kültürün ve sanatçının gitmesi bile engelleniyor, ne yapacağız şimdi? Başbakan da Kıbrıs Türklerinin kaderini Rumlar'a terk etmiş, Enosise terk etmiş" diye konuştu.

Konserini iptal eden Jennifer Lopez'e de tepki gösteren Vural, şunları söyledi: "Peki, Jennifer Lopez, sen ne biçim sanatçısın da sanatını siyasete alet ediyorsun. Sen orda sanatını icra edeceksin. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayanlar insan değil mi? Sanatçı duyarlılığının o ambargoyu kaldırmak için dimdik ayakta durması gerekmiyor mu? Bugün geldiğimiz noktada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk halkı Rumların kaderine terk edilmiş, hükümet de Rumlara teslim edilmiş vaziyettedir. Gerçekten çok üzülüyorum. Milli bir davamız olan Kıbrıs, maalesef Rumların bir sanatçının bile gelmesini engelleyecek konuma gelmişse, Kıbrıs Türk halkı da Rumların kaderine terk edilmişse ben de soruyorum; Ankara ne yapıyor, yan gelip yatıyor mu? AB'nin bu ambargosunu bile kıramadı. Nasıl kandırmışlardı bizim insanlarımızı; 'Annan planına evet derseniz dünyaya bağlanacaksınız'. Ne oldu ey Sayın Başbakan? Vatandaşlarımız 'evet' dedi, ambargo devam ediyor. Bir sanatçıya bile konser verdirtemiyorsunuz orada. Üzülecek bir safha ama Kıbrıs Türk halkı yalnız değildir, Türk milleti arkasındadır. Dolayısıyla Rumların yaptığı insanlık dışı bir olaydır. Kültür ve sanata karşı bir tutumdur aynı zamanda. Böyle bir güzelliği paylaşma fırsatı vermemiştir. Jennifer Lopez de sanatçının hakkını vermemiştir."

KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın Jennifer Lopez'in konserinin yapılması için mail kampanyası başlattığı yönündeki bir soru üzerine Vural, "Konser vermekten imtina eden birisini geri çevirmek yerine bence başka bir şahsiyeti oraya çağırıp konser vermesini sağlamak daha iyi bir düşünce olacaktır" dedi.

Hakan KABAHASANOĞLU- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title