Haberler

Okmeydanı'nda Gerginlik

Aralarında Kadınların da Bulunduğu Göstericiler Polise Molotof Kokteyli ve Taşlarla Saldırdı.

Okmeydanı'nda, yaklaşık 70 kişilik bir grup ile polis ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Molotof kokteyli ve taşlarla polise saldıran grup, polisin biber gazlı müdahalesiyle ara sokaklara kaçtı.

20:00 sıralarında Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'ndeki Sibel Yalçın Parkı'nda düzenlenen, "Dev-Genç Kültür Şenliği"ne yaklaşık 70 kişi katıldı. Polis ekipleri şenlik sırasında, molotof kokteyli hazırlandığını fark etti. Polis ekiplerinin geldiğini gören göstericiler, molotof kokteyli ve taşlarla polise saldırdı. Grup daha sonra, "Güler Zere ölümsüzdür" sloganı atarak, Mithat Paşa Caddesi'ne çıktı. çöp konteynerlerini deviren grup üyeleri, kaldırım taşlarını sökerek polise attı. Ayrıca hazırladıkları molotof kokteylleriyle de polise saldırdı. Polis ise grubu biber gazı kullanarak dağıtmaya çalıştı. Bir süre sonra gruptakiler, ara sokaklara kaçtı. Polisin çalışması sonucu 5 kadın ve bir erkek gözaltına alındı.

Göstericiler ile polis arasındaki olayda 1 çevik kuvvet polisi kafasına isabet eden bir taş ile yaralandı. Yaralan polis memuru polis aracı ile

Özel Okmeydanı Hastanesi'ne götürüldü. Polis bölgede bekleyişi sürüyor.

Kubilay AYDIN - Süleyman KAYA / İSTANBUL DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title