Haberler

Okçuluk Benim Sporum' Projesinde Mutlu Son

'Okçuluk Benim Sporum' projesinde mutlu son Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 350 öğretmen için tören düzenlendiİSTANBUL - Okçuluk Vakfı ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Okçuluk Benim Sporum' projesi kapsamında 350 öğretmene verilen eğitim sonrasında sertifika...

'Okçuluk Benim Sporum' projesinde mutlu son

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 350 öğretmen için tören düzenlendi

İSTANBUL - Okçuluk Vakfı ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Okçuluk Benim Sporum' projesi kapsamında 350 öğretmene verilen eğitim sonrasında sertifika töreni düzenlendi.

Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen sertifika törenine Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz katıldı.

Okçuluk sporundaki ruh ve beden ilişkisine dikkat çeken Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Bizim kültürümüzde elbette sporun birçok çeşitleri var. Ancak Ok'a anlam katan ruh ve beden ilişkisiyle ruhun ön plana çıkması ve hedefe iyi odaklanması yani bedeni hükmetmesidir. Tabi günümüzde çocuklarımızda odaklanma sorunu var. Hedef tayin etme ve hedefe kitlenme sorunları var. Bu spor insanı yönlendirecekse ve çocuklarımıza bu formasyonu okçuluk üzerinden katabiliyorsak onların iyi bir okçu olmalarına gerek yok. Bu işin bir tadını alsınlar, hedeflerini tayin etsinler. Onun hep birlikte düşünerek Beyoğlu'nda herkes bir kez olsun ok atsın. İçinde bir kabiliyet varsa devam eder. İyi ki başlandı, iyi ki Okçuluk Vakfımız var. İyi ki Okmeydanı var, iyi ki Beyoğlu var" ifadelerini kulandı.

2020 Olimpiyat Oyunlarında Okçuluk alanında madalya görecekleri konusunda inancına dile getiren Bilal Erdoğan ise, "Okçuluk diyoruz. Bugünkü savaş teknolojilerine göre belki çok geri görünüyor gözümüze. Ancak şu bir gerçek ki, bizim ecdadımız her zaman dünyanın en iyi yaylarını ürettiler, dünyanın en iyi okçuları oldular. Bir çocuğa bunu anlattığınız zaman yanında şu mesajı da verebileceğiz. Biz yine dünyanın en iyi teknolojilerini üretmek durumundayız. Dünyanın en iyi teknolojilerini aynen ecdadımızın yaptığı gibi en iyi uygulayanlar olmak zorundayız. Fatih Sultan Mehmet'in döktürdüğü toplar, devrinin en güçlü ve önemli silahıydı. Ama kitle imha için kullanılmadı. İnsanları birbirinden ayıran duvarları, surları yıkmak için kullanıldı. Biz okçuluk ile beraber, geleneksel sporlarımız ile beraber çocuklarımıza bu ruhu, bu maneviyatı aktarabilirsek, inanıyorum ki, gerçek anlamda eğitim, gerçek anlamda gelişim ve gerçek anlamda terbiyeden bahsedebiliyor olacağız. İnşallah öğretmenlerimiz yetenekli öğrencileri tespit edecek ve yetiştirecekler. Ben inanıyorum ki 2020'de Olimpiyatlarda biz madalyayı göreceğiz" şeklinde konuştu.

'Okçuluk Benim Sporum' projesi hakkında bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz," Bu projenin okçuluk kültürünün tanıtılmasına ve yaşatılmasına büyük katkı sunacağına inanıyorum. Milletlerin bekası kültürlerini ve değerlerini gelecek kuşaklara aktarabildiği oranda mümkündür. Okçuluk bizim kültürümüzde midir? Evet. Hatta bazı Türk boylarının adı okla anılır. Birisine bir görev verdiğinizde Okçular Tepesini unutma denilir. Eğri ok menzile varmaz denilerekten insanın hedefine yüz akıyla varmak ama menzile yüz akıyla varmak içinde mutlaka dosdoğru olunması gerektiği ifade edilir. Okçuluk kursu, bakanlığımızın hizmet içi standart eğitim programı kapsamına alınmış, öğretmenlerimizin kurs sonunda yapılacak uygulama ve teorik sınavında başarılı olan, öğrencileri yetiştirme ve destekleme yönergesi doğrultusunda 'Okçuluk Benim Sporum' adı altında yetiştirme kursları açabileceklerdir. Öğretmen olmaya hak kazanan 339 öğretmenimiz ata sporumuz okçuluk kursunu verecektir. Proje kapsamında belirlenen 117 okulumuzda 24 kişilik takımlar oluşturularak toplam 2 bin 808 öğrencimizin okçuluk sporuna kazandırılması hedeflenmektedir. Ülkemizin kültürel mirasının bir parçası olan okçuluk bu projeyle gelecek kuşaklara daha da iyi aktarılacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğretmenler sertifikalarını aldı. Sertifika töreninin ardından program fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bilal Erdoğan İstanbul Beyoğlu Genel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title