Haberler

Okçuların Testi Kırma Yarışması Nefes Kesti

Kağıthane Belediyesi’nin ata sporunu yaşatmak için geleneksel olarak düzenlediği Okçuluk Yarışması’nda okçular, içinde altın olan testiyi vurmak için kıyasıya yarıştı.

Kağıthane Belediyesi'nin ata sporunu yaşatmak için geleneksel olarak düzenlediği Okçuluk Yarışması'nda okçular, içinde altın olan testiyi vurmak için kıyasıya yarıştı.

Kağıthane Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında 21'incisi düzenlenen Okçuluk Yarışmaları, Hasbahçe Güreş Sahası'nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Okçular geleneksel, modern ve atlı olmak üzere üç farklı kategoride atışlar yaptı. Yaklaşık 50 sporcunun yarıştığı müsabakalar, tarihi ve modern atış tekniklerinin sunulduğu teatral gösteriyle başladı. Türk tarihinde okçuluğun önemi geleneksel yayları ve kıyafetleri ile sahne alan okçuluk ekibi tarafından anlatıldı.

Yarışmanın başında Macaristan ekibinin gösterisi nefesleri kesti. Macaristan'da da ata sporu olarak kabul edilen okçuluk, Macaristan'dan gelen okçu Balazs Sudar ve ekibi tarafından detaylı bir şekilde vatandaşlara anlatıldı. Macaristan ekibinin hedefe sabit noktadan ok atma ve atla hareket halindeyken ok atma gösterisi vatandaşlardan tam not aldı. Nefeslerin tutularak izlendiği gösterileri koordine eden Balazs Sudar, "Atlı okçuluk Macaristan'ın eski geleneklerinden bir tanesi. Bu birkaç yüzyıl içerisine sığdırılmış bir gelenektir. Vatandaşlarımız bu geleneğin devam etmesi için çok çaba gösteriyor. Bizde bu ekiplerden bir tanesiyiz. Macaristan Başkonsolosluğu ve Kağıthane Belediyesi'nin arasındaki ilişkilerden dolayı bizi davet ettiler" dedi.

ALTINLARIN OLDUĞU TESTİYİ KIRMA YARIŞMASI ÜÇÜNCÜ TURDA SONUÇLANDI

Okçuların arasında kıyasıya bir çekişmenin yaşandığı okçuluk yarışmasının ardından düzenlenen testi kırma yarışması renkli görüntüler oluşturdu. Yarışmacılar, içinde 10 adet çeyrek altın bulunan testiyi vurmaya çalıştı. Yapılan birinci turun sonunda testinin kırılmaması üzerine okçular atışlara devam etti. Üç tur devam eden atışların sonunda modern okçuluk eğitimi alan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Lütfullah Özçay, testiyi tam ortasından vurarak altınların sahibi oldu. Heyecanını dile getiren Özçay, "Bu okçuluk sporunu yedi aydır yapıyorum. Sıkı bir antrenman sonucunda bu başarıyı elde ettim. Bu yüzden çok mutluyum. Bayağı heyecanlıyım, kazandığım için gayet mutluyum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Macaristan Kağıthane Okçular Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title