Haberler

Oka'dan Çorum'a 5,4 Milyon Lira Hibe Desteği

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (OKA) turizm ve organize sanayi bölgeleri altyapılarının geliştirilmesi hibe programında Çorum'dan sunulan 13 projeden 8'inin kabul edildiğini, 11.8 milyon lira tutarındaki toplam yatırımın 5.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (OKA) turizm ve organize sanayi bölgeleri altyapılarının geliştirilmesi hibe programında Çorum'dan sunulan 13 projeden 8'inin kabul edildiğini, 11.8 milyon lira tutarındaki toplam yatırımın 5.4 milyon lirasının OKA tarafından hibe edileceğini söyledi.

Vali Kılıç, valilikte gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, OKA'nin 2018 yılında 18 milyon lirası turizm altyapısı, 10 milyon lirası da organize sanayi bölgelerinin altyapısını geliştirmeye yönelik olmak üzere 28 milyon lira tutarında hibe çağrısı yaptığını bildirdi.

Hibe çağrısına Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat illerinden 80 projenin başvurduğunu ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:

"Projelerin toplam yatırım tutarı 119 milyon lira. İlimizden sunulan 13 projenin 8'i hibe desteği almaya uygun görüldü. Bugün protokolünü imzaladığımız Budaközü Vadisinin Doğa Turizmine Kazandırılması Projesi, İsmet Eker Kırsal Yaşam ve Tarım Çiftliği Projesi, Oğuz Adası, Hitit Köyü Çevre Düzenlemesi ve Peyzajı, Orta Karadeniz'de Kırsal Turizm Kargı ile Gelişiyor Projesi, Sungurlu OSB Yönetim Binası ile Hizmetlerimiz Artıyor Projesi, Osmancık OSB İdari ve Teknik Altyapıyı Geliştirme Projesi ile Çorum OSB Pozitif Enerji Projelerinin toplam yatırım tutarı 11 milyon 800 bin lira tutarında olup, bunun 5 milyon 400 bin lirası kalkınma ajansımız tarafından hibe desteği ile finanse edilecek. Kalan tutar ise, yatırımcı kuruluşlarımızın öz sermayesinden karşılanacak."

OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen de kamu sektöründe tespit ettikleri iki temel sorun olduğunu, bunların bir tanesinin turizm altyapısı, diğerinin de organize sanayi bölgelerindeki elektrik sistemi, katı atık yönetimi gibi altyapı sorunları olduğunu belirtti.

OKA yönetiminin bu sorunların giderilmesi için harekete geçtiğini aktaran Özen, bu yıl ki hibe çağrısının bir başlangıç olduğunu kaydederek, "Bölgemizde 17 adet organize sanayi bölgesi bulunmaktadır. Bu bölgelerimiz için gelecek yıllarda da yeni hibe çağrıları yayınlanacak. Dolayısıyla bölgelerimiz hibe destekleri konusunda hazırlıklarına şimdiden başlamalı.

Proje hazırlama kültüründe ciddi bir gelişme olduğunu görüyoruz. Sözleşmelerini imzalayacağımız bu projelerin ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Törende yapılan konuşmaların ardından Özen ile yatırımcı kuruluşlar arasında protokol imzalandı.

Kaynak: AA / Güncel

Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title