Haberler

Öib: "Dağıtım Özelleştirmesinde Teklif Tarihi Sonra Duyurulacak"

Öib, Elektrik Dağıtım Özelleştirmelerinin Devam Etmekte Olan ve Proje Aşamasında Bulunan Alt Yapı Yatırımlarının Gerçekleştirilmesi, Özelleştirme Sonrasında Gerçekleştirilecek Yatırımlara İlişkin Belirsizliklerin Giderilmesi ve Havai Hatların Yer Altına Alınmasına İlişkin Yatırım Projelerinin Büyük Ölçüde Tamamlanabilmesi Amacıyla Ertelendiğini Açıkladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), elektrik dağıtım özelleştirmelerinin devam etmekte olan ve proje aşamasında bulunan alt yapı yatırımlarının gerçekleştirilmesi, özelleştirme sonrasında gerçekleştirilecek yatırımlara ilişkin belirsizliklerin giderilmesi ve havai hatların yer altına alınmasına ilişkin yatırım projelerinin büyük ölçüde tamamlanabilmesi amacıyla ertelendiğini açıkladı. ÖİB, ihaleler için belirlenecek son teklif verme tarihinin ayrıca yatırımcılara duyurulacağını bildirdi.

ÖİB'den yapılan yazılı açıklamada, elektrik dağıtım özelleştirme ihalelerinin ertelenme nedenlerine ilişkin olarak şöyle denildi:

"Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (TEDAŞ) devam etmekte olan ve proje aşamasında bulunan alt yapı yatırımlarının gerçekleştirilmesi yanında, özelleştirme sonrasında gerçekleştirilecek yatırımlara ilişkin belirsizliklerin giderilmesi, özellikle ihale süreci devam etmekte olan TEDAŞ'ın bağlı şirketleri Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. ve İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.'nın bünyesinde devam etmekte olan havai hatların yer altına alınmasına ilişkin yatırım projelerinin büyük ölçüde tamamlanabilmesi için sözkonusu Şirketlerin devam eden özelleştirme ihalelerinin ertelenmesine karar verilmiştir."

Açıklamada, bu çerçevede söz konusu ihaleler için belirlenecek son teklif verme tarihinin ayrıca yatırımcılara duyurulacağı kaydedildi. Açıklamaya göre, ihale hazırlıkları devam eden diğer elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmeleri de aynı anlayış içerisinde sürdürülecek. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title