Haberler

Ohal"De Büyükçekmece'de Festival

15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL döneminde 17. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin iptal edilmeyeceği Büyükçekmece’de düzenlenen basın toplantısında duyuruldu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL döneminde 17. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin iptal edilmeyeceği Büyükçekmece'de düzenlenen basın toplantısında duyuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisine sızan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının 15 Temmuz akşamı darbe girişiminde bulunmasının ardından TBBM kararı ile OHAL ilan edildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Büyükçekmece Dalyan Kafe'de düzenlenen basın toplantısında 17. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin OHAL nedeniyle iptal edilmeyeceğini açıkladı. Festivalin içerisinde değişiklikler yapılarak kutlama şeklinde değil birlik ve beraberliği pekiştirilecek tarzda içeriğinde düzenlemeler yapıldı. Darbe girişimi öncesi 64 ülkeden bin 500 kişinin katılması beklenen festivale 37 ülkenin katılması bekleniyor. Festivalde vatan ve demokrasi nöbetinde meydanlarda çalan "Türkiyem" şarkısını Mustafa Yıldızdoğan seslendirecek. Festivalde havai fişek kullanılmayıp, sadece ışık gösterisi yapılacağı açıklandı.

"Moral savaşını kaybetmemizi istiyorlar"

15 Temmuz darbe girişiminin Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, "Hainleri ve darbeyi düzenleyenleri lanetliyoruz. 1972 yılında Münih Olimpiyatları'nda İsrailli vatandaşların hepsi öldürülmüştü ama olimpiyatlar ve karnavallar iptal edilmemişti. Ülkenin görünümü bakımından çok önemliydi. Ülkemizde hain bir gurubun bu şekilde ayaklanması, ülkemizin bütünüyle yasa girmesi demek değildir. Türkiye'nin yıkılıp gerilemesini isteyen emperyalist güçler de Türk milletinin moral ve motivasyonunun bozulmasını istiyor. Moral savaşını kaybetmemizi istiyorlar. Bu nedenle sayın başbakanımızın ifade ettiği gibi kültür hayatı aynen devam edecektir" dedi.

"Ülkemiz için milli görev olduğunu düşünüyorum"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe kaymakamlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde festivalin yapılmasına karar verildiğini ifade eden Akgün, "Bu nedenle Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'ni aynen devam ettiriyoruz. Türkiye'nin birçok yerinde uluslararası festivallerin yapılmasının bugünkü şartlarda ülkemiz için milli görev olduğunu düşünüyorum. 64 ülkeden bin 500 kişiden fazla sanat elçisi buraya gelecekti. Hainlerin bu darbe girişiminden sonra bu 37 ülkeye düştü" diye konuştu.

"15 Temmuz Demokrasi Parkı olarak değiştirdik"

12 Eylül 1980 darbesinde Büyükçekmece'ye belediye başkanı olarak atanan Albay Zeki Pekcan'ın İsminin bir parka verildiğini hatırlatan Akgün, "Büyükçekmece'de sahilde bir parkın ismini 12 Eylül 1980 darbesi ile göreve gelen Albay Zeki Pekcan kendisi vermiştir. Onu görünce ben darbeyi hatırlıyorum. Bu olay vuku bulmasaydı değiştirmeyecektik, unutmuştuk. Ama bu olay gerçekleştikten sonra darbeleri hatırlatan hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz. Dün almış olduğumuz karar ile Albay Zeki Pekcan Parkı ismini 15 Temmuz Demokrasi Parkı olarak değiştirdik. Bu günde tabelaları hazırlanıyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Büyükçekmece Hasan Akgün Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title