Haberler

Öğretmenlerin Sesi Oldu

Oyuncu Berna Laçin ile Bakan Dinçer arasında atanamayan öğretmen pazarlığı.

Oyuncu ve sunucu Berna Laçin, Gaziantep'te bir programa katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den sahnede, atanamayan öğretmenler için müjde beklediklerini söyledi. Bakan Dinçer, "Ben bu sorunları önceki yıllardan da daha etkili şekilde çözmek için bütün gücümle çalışıyorum" dedi.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Bir Okul Bin Gelecek' ve 'Geleceğimize Bir Tuğla da Sen Koy' kampanyasının tanıtım toplantısı, Şehit Kâmil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kentin eğitimle ilgili sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi. "Eğitim sorununu çözmenin tek yolu herkesin kendi varlığını sorgulamasından geçiyor" diyen Bakan Şahin, Türkiye'nin artık emir alan, gündemi belirlenen bir ülke olmadığını belirterek, "Bu toplumun gelecek kaygısı hepimizin kaygısıdır. Yaşayan herkesin kaygısıdır. Bu kaygıyı hissettiğiniz için bugün çatı altında saatlerce dinlediğiniz için zaten bu iradeyi beyan ettiğiniz için ve bunun sonunda da hasat zamanının çok verimli olacağını, hem bu dünya için hem öbür dünya için hem Gaziantep, hem ülkem için çok verimli olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise Gaziantep'in eğitim dışındaki alanlarda göz kamaştırdığını kaydederek, "Tavus kuşu kuyruğunu açtığında, rengârenk gökkuşağını gıpta ettirecek özellikle sergilediği zaman müthiş gurur duyar ve kendisiyle böbürlenirmiş. Ama ayağını görür görmez hemen kuyruğunu kapatırmış. Çünkü ayağı çok çirkinmiş. Tabiri caizse, aslında eğitim Antep'in tavus kuşu ayağına benziyor" dedi.

Toplantının sunuculuğunu yapan oyuncu Berna Laçin de, muhalefet olmadan edemeyeceğini kaydetti. Laçin, Bakan Dinçer'e, ataması yapan öğretmenlerle ilgili durumu sorup, bir müjde beklediklerini söyledi.

ÇÖZMEK İÇİN BÜTÜN GÜCÜMLE ÇALIŞIYORUM

Eğitim sistemini iyileştirmenin yolunun öğretmenlerden geçtiğini kaydeden Bakan Dinçer şunları söyledi: "Öğretmenler iyiyse hiçbir engel, eğitimin kalitesine mani olamaz. Öğretmenlik mesleğinin sadece atama bekleyenlerle ilgili sorunu yok. Çok daha karmaşık sorunlarımız var. Taahhüt etmekten korkuyorum. Çünkü benden önceki bakanımızın taahhüdü sebebiyle, 'Hiçbir şey yapmadan konuşmayacağım' diye kendi kendime söz verdim. O sözümü burada da değiştirmek istemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim; Ben bu sorunları önceki yıllardan da daha etkili şekilde çözmek için bütün gücümle çalışıyorum." - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

title