Haberler

Öğretmenlere yapay zeka ve 3 boyutlu yazıcı eğitimi verilecek

Güncelleme:

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından desteklenen proje ile öğretmenlere yapay zeka ve 3 boyutlu yazıcı eğitimi verilecek.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından desteklenen proje ile öğretmenlere yapay zeka ve 3 boyutlu yazıcı eğitimi verilecek.

Mevlana Kalkınma Ajansının teknik destek sağlayacağı proje ile Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapmakta olan bilişim teknolojileri ve tasarım teknolojileri öğretmenleri öncelikli olmak üzere, gönüllü öğretmenlere yönelik yapay zeka ile ilgili giriş eğitimi, solidworks ile 3 boyutlu yazıcı eğitimi verilecek.

Mevlana Kalkınma Ajansında imzalanan sözleşme sonrasında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan dijital çağın yaşadığı bu dönemde artık yapay zeka teknolojisinin alışverişten ulaşıma, kol saatinden kulaklığa kadar günlük hayatın her alanını sarmalamış durumda olduğunu söyledi.

Bu eğitimi günde 7 saat üzerinden 10 günde toplam 70 saat olarak planlandıklarını ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

"Öğretmen ve öğrencilerimizin 3D yazıcı teknolojilerini kullanarak tasarım yapmaları ve 3 boyutlu çıktılarla yapılan tasarımların fiziki çıktılara ulaşmaları için Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Otomasyon Teknolojileri Bilgisayar Laboratuvarında 5 günlük eğitim gerçekleştirilecek. Projede, yapay zekaya giriş eğitiminin yanında bilgisayar destekli tasarım uygulamaları, 3 boyutu yazıcıların kullanım alanları, 3 boyutlu yazıcı kullanarak 3 boyutlu materyal tasarlama ve ürün çıktıları üretme süreçlerini kapsamaktadır. Öğretmen ve öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacak bu projede bizlere teknik destek sağlayan Mevlana Kalkınma Ajansına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı ise böyle bir proje içerisinde yer almaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek MEVKA'nın eğitime desteklerinin devam ettiğini belirtti.

Bostancı, "Öğretmen ve öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak böyle bir projenin içerisinde yer almak bizleri mutlu ediyor. MEVKA olarak eğitime desteğimiz sürecek. İmzalanan sözleşmenin her iki kurum için hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

milli eğitim bakanlığı Karaman mevlana Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title