Haberler

Öğretmenlere Uyum Eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanan öğretmenlere bir hafta süreyle uyum eğitimi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanan öğretmenlere bir hafta süreyle uyum eğitimi verildi.

Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, son atamalarla Gümüşhane'ye 141 öğretmen atandığını belirterek, "Ataması yapılan öğretmenlerden 12'si ilçemize verildi. Uyum eğitimi kapsamında öğretmenlerimize tanıma, tanışma ve uyum devresini en az hasarla atlatılması için bir hafta sürelik eğitim verildi" dedi.

Son gün itibariyle bir köy okulunu ziyaret ettiklerini ifade eden Topal, şunları söyledi:

"Yeni atanan 12 öğretmenimizle Zigana İlköğretim Okulu'na geldik. Okul öğretmenimiz Burcu Bulut'un yaptığı çalışmaları anlatımından sonra okulumuz 4. sınıf öğrencisi Gülçin Tuncel ile 5. sınıf öğrencisi Cemile Zoğlar'ın yaptıkları konuşmalar yeni atanan öğretmenlerimize adeta bir ders özelliğine sahipti. Tuncel ve Zoğlar, geçen yıl Zigana İlköğretim Okulu'na atanan Burcu Bulut öğretmenin neler yaptığını anlattı. Müdürlüğümüzün de katkılarıyla adeta bir harabeyi andıran okulumuzu nasıl modern bir okul haline getirdiğini, akıllı tahta ile eğitime nasıl geçildiğini, öğretmenimizin okuluna akıllı tahta alabilmesi için yaptığı çalışmaları detaylı bir şekilde anlattılar. Akıllı tahta ile çağdaş bir eğitime kavuştuklarını, Burcu öğretmenin ise yaptığı katkıları yeni göreve başlayan öğretmenlerimize adeta bir ders niteliğinde anlattılar."

Zigana İlköğretim Okulu Öğretmeni Burcu Bulut, kendisinin bir öğretmen çocuğu olduğunu belirterek, "Okuluma ilk geldiğimde gerçekten çok üzüldüm. Gerek Milli Eğitim Müdürlüğü, gerek köylülerin katkıları ile okulumuzu yeni baştan restore ettik. Öğrencilerimizi tebeşir tozundan kurtarmak için yardımseverlerin katkılarını okulumuzda çağdaş ve hijyenik bir eğitime başladık" dedi.

Yücebel İlköğretim Okulu öğretmenliğine atanan Müge Akbudak, göreve ilk kez atamanın heyecanını yaşadıklarını anlatarak, "Burcu ablamızın bu okulda neler yaptığını, nasıl modern bir okul haline getirdiğini gördük ve ilk atamada yaşadığımız heyecanı bir kez daha yaşadık. Öğrencilerimizin öğretmen Burcu'nun yaptıklarını anlatmaları ise bize adeta bir ders oldu" diye konuştu.

Torul Namık Kemal İlköğretim Okulu Din Kültürü öğretmenliğine atanan Sinan Albayrak ise öğretmenliğin nasıl kutsal bir meslek haline geldiğini Burcu öğretmenin anlatımları ile bir kez daha kanıtlandığını belirterek,

"Öğrencilerden Gülçin ve Cemile'nin öğretmenleri için söyledikleri, bize mesleğimizin ilk haftasında çok önemli ders oldu. Öğrencilere henüz ders vermeye başlamadık ama ilk dersi öğrencilerden aldık" dedi.

- GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhane Torul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title